Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Nem lehet akciófilmet forgatni Párizs utcáin

Leállították az akciófilmek forgatását Párizs utcáin, a hatóságok attól tartanak ugyanis, hogy a terrorista támadások után végzetes félreértésekre adhatnának okot az utcai üldözések.

the-bourne-identity1

A húsz halottat követelő párizsi terrortámadások után a rendőrökkel, katonasággal vagy biztonsági szolgálattal biztosított külső helyszíni forgatásokat tiltották be a francia fővárosban.

“Az a probléma az ilyen akciójelenetekkel, hogy a rendőrnek öltözött színészek terroristák célpontjaivá válhatnak, a színészek játéka az utcai járókelőket is összezavarhatja ebben a rendkívül érzékeny időszakban” ? magyarázta Sylvie Barnaud, a párizsi külső forgatásokat engedélyező rendőrségi illetékes.

Hozzátette: nem tudja meddig tart majd a tilalom, de még nagy a feszültség Párizsban, fegyveres rendőrök és katonák állnak őrt a város egyes pontjain, köztük a zsinagógáknál, médiaközpontoknál és nagyobb bevásárlóközpontoknál.

Párizs több híres filmes akciójelenet helyszíne volt, különösen sok üldözési jelenetet forgattak a városban. Luc Besson Lucy című futurisztikus akciómozijának egyik jelenetében a Louvre mellett zajlik az üldözés, ez az új szabályok miatt már lehetetlen lenne.

A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült A holnap határa című nagyszabású produkció sem foroghatna már a filmben megjelenő párizsi helyszíneken. Matt Damon ugyancsak nem száguldhatna Mini Cooperrrel a városban, ahogy annak idején A Bourne-rejtélyben tette.

Számos már megkezdett produkció forgatását kellett megszakítani az új szabályozás miatt.

Jövő héten rendezik Párizsban a Film Set Fair nevű filmes vásárt, amelynek célja éppen az, hogy produkciókat vonzzon a francia fővárosba. Tavaly több mint 1100 film kapott zöld utat helyi forgatásra.

<