Hír és közéleti magazin

Nem mostanában folytatódik a SHERLOCK sorozat, de még az is lehet, hogy soha

A Sherlock sorozattal kapcsolatban már egy éve ellentmondásos hírek kerülnek napvilágra. Most a sorozat alkotói megerősítették, nem készül a sorozathoz folytatás – legalábbis a belátható jövőben biztosan nem.

Steven Moffat és Mark Gatiss a RadioTimes-nak adott interjújukban beszéltek arról, hogy a Sherlcok 5. évada jelenleg egyáltalán nincs napirenden náluk. Egyrészt a színészek, Benedict Cumberbatch és Martin Freeman is túl elfoglaltak ehhez, másrészt az alkotók is új projektekbe vágták a fejszéjüket.

“Soha senki nem zárta be az ajtót a a Sherlock előtt, ezt minden alkalommal el kell, hogy ismételjem. De jelenleg nincs tervünk a folytatással kapcsolatban és egy jó ideig nem is tudunk ezzel foglalkozni, de meglepődnék, ha sohasem folytatnánk – és persze az is igaz, hogy biztosra sem állíthatom, hogy folytatni fogjuk. Ha igen, akkor a mikorra nem tudok választ adni. Most egy hosszabb idő telik el, de mindig úgy érzem, hogy túl sok idő telik el” – mondta el Moffat, amihez Gatiss csak annyit tett hozzá, hogy “ez nem az a fajta sorozat, aminek minden évben vissza kell térnie, a Sherlock visszatérése egyébként is minden esetben egy nagy megújulás”.

A páros egyébként jelenleg egy Dr. Jekyll (és Mr. Hyde) projekten dolgozik (Chris Evans főszereplésével), mellette pedig egy Drakula grófról szóló sorozatot készítenek elő, a következő években ez élvez náluk prioritást