Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Nem tartották be a járványügyi előírásokat a koronavírusról szóló film forgatásán

19 nap alatt forgatták le Los Angelesben Michael Bay Songbird című filmjét, de egy stábtag szerint fittyet hánytak a járványügyi előírásokra.

Michael Bay Songbird című filmje arról szól, hogy a koronavírus mutálódik, így két évvel később már nagyon szigorú körülmények között léphetnek csak utcára az emberek. A Riverdale-ből ismert K.J. Apa főszereplésével készült filmet májusban forgatták le, de az egyik stábtag szerint nagyon nem voltak megfelelőek a körülmények.

KJ APA Songbird
A főszereplő

Az említett résztvevő név nélkül nyilatkozott a The Hollywood Reporternek: elöljáróban annyit leszögezett, hogy a stáb nem érezte magát feltétlenül veszélyben, de ettől még szerinte a szabályok egy része a kukában landolt, mégpedig azért, mert ilyen szűkös időkereten belül nem lehetett mindet betartani. Például olykor sokkal többen tartózkodtak a felvételeken, mint ahányan ott lehettek volna, a fényeket csak akkor állították be, mikor már a színészek is ott voltak, valamint a forgatási eszközöket sem tudták fertőtleníteni és úgy fogdosták azokat egymás után. Az előírások megszegésével aztán láncreakció indult be, hiszen ha csak egyszer nem veszik azokat komolyan, akkor később már úgyis azt mondják, hogy “nos, igazából a hat láb távolságot sem kell betartanom”. Mindeközben igazából nem is ellenőrizték kellően a stábot: mintha csak a produkciós asszisztens szólt volna néha az embereknek, hogy húzzanak maszkot, de senki sem utasította őket határozottan, hogy most azonnal vegyék fel azt – írja az IGN.

A producerek egyébként azt mondják, hogy biztonságos volt a forgatás, de mivel az ő filmjük volt az első, amelyet a koronavírus-járvány ideje alatt forgattak, szerintük biztosan van még hova fejlődni a forgatások biztonságosabbá tételét illetően.

<