Filmek, sorozatok, kultúra

Nem túl bizakodó a The Walking Dead alkotója

A The Walking Dead egyik alkotója, Greg Nicotero szerint a koronavírus-járvány után nagyon nehéz helyzetbe kerül a sorozat stábja.

Greg Nicotero, a The Walking Dead sorozat maszkmestere, producere és egyben rendezője nem túl bizakodó azt illetően, hogy mire számíthatunk a koronavírus-járvány után. A producer szerint, amikor az élet végre visszatér a normális kerékvágásba, minden sokkal nehezebb lesz, mint előtte. Ezzel még nem mondott újat, de részletezte is azokat a problémákat, amivel a The Walking Dead stábja szembenéz majd.

the-walking-dead-10-évad

“Nagyon érdekes lesz látni, hogy változnak majd meg azok a dolgok, amikhez már hozzászoktunk. Márpedig drámai változások jönnek. Amit eddig 60 ember csinált a stábban, az most majd 35-40 ember munkája lesz, mindannyiunkra sokkal több munka hárul, sokkal kevesebb idő alatt, ugyanis a forgatás minden időnket elveszi majd. Tudom, hogy már dolgoznak azon, hogy milyen irányok mentén fogunk dolgozni: dobozos ételeket, konzerveket eszünk majd, napi 10 órát fogunk forgatni és senki nem tarthat majd szünetet. Ez egy egyedülálló helyzet lesz, határozottan egy új világ” – mondta Nicotero a koronavírus-járvány a televíziózásra gyakorolt gazdasági hatásairól, amelyből könnyű kiolvasni, hogy várhatóan ennek a sorozat minőségén is érződik majd a hatása.

Nicotero egyébként azt is elárulta, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy bár a forgatásokkal már 2019 novemberében végeztek, majd fél évvel később mégsem tudott adásba kerülni a The Walking Dead 10. évadának utolsó része.

“Ez így megy az utómunkálatokkal. Meg kell szerkeszteni az epizódot, majd a hanghatásokat, majd a zenét, majd a vizuális effektusokat, majd színütemezést kell végezni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az összes jelenet színei megegyeznek, végül minőség-ellenőrzést kell végeznünk, ami nagyjából két hét, hiszen képkockáról képkockára kielemezzük az epizódot. Általában 3 héttel az epizód adásba kerülése előtt végzünk, de most éppen becsukta ezt a 3 hetes ajtót a koronavírus. Szerencsétlen helyzet.”

Facebook
<