szerda, január 27, 2021

Néma bérgyilkosról szól Winding Refn következő filmje

-

Úgy tűnik, hogy Nicolas Winding Refn folytatja megkezdett munkáját és továbbra is eléggé megtört karakterekről forgat, hiszen Tom Hardy Bronsonja, Mads Mikkelsen Valhallaja, Ryan Gosling Drive-ja és Only God Forgives-ja, na meg Elle Fanning Neon Demonja után ezúttal egy néma bérgyilkos lesz a történetének főhőse.

A  The Avenging Silence (Bosszúálló hallgatás?) címre hallgató produkció főhőse ugyanis egy néma bérgyilkos lesz. Pontosabban egy korábbi európai kém elfogad egy titokzatos küldetést, amelyben a Yakuza fejét kellene “levennie”.

A főszereplő hat évvel ezelőtt veszítette el a hangját, ezután visszavonult az ipartól, azonban most megkeresi egy Franciaországba száműzött japán üzletember (korábbi Yakuza-tag) és megbízza, hogy tegye egyelővé a földdel a legveszélyesebb Yakuza-családot Japánban.

A bérgyilkos el is vállalja a küldetést, azonban mivel fél a repüléstől (!) egy teherhajóval indul Japánba, ami persze elsüllyed, ő pedig partot érve fogalma sincs merre induljon.

A kissé fekete komédiára emlékeztető alaptörténet azonban senkit ne riasszon meg, Refn ígérete szerint kellően “kémes” lesz majd az új filmje, éppen ezért kérte meg Robert Wade és Neal Purvis párosát, hogy segítsenek be a forgatókönyvbe. A páros korábban több film forgatókönyvén is dolgozott (A világ nem elég, Halj meg máskor, A Quantum csendje, Skyfall, Spectre), na meg a szintén kémes Johnny English két részét is ők írták.

 

Kapcsolódó bejegyzések

100 dolog – avagy a tárgyfüggőség komédiája

100 napig a rengeteg dolgukból minden nap csak egyetlen egyet vehetnek vissza. Te meddig bírnád a cuccaid nélkül?

Horror Park filmkritika

A Horror Park szinte mindenben klisés, még a helyszín sem teljesen új keletű, de legalább azon látszik, hogy elpepecseltek vele. Sokkal többet, mint a forgatókönyvvel.

Overlord filmkritika

Az Overlord egy nem túl drága, nem túl intelligens és nem túl eredeti film, amely az egyéb mozival járó aspektusoknak köszönhetően kifejezetten hangulatos és szórakoztató darab.

BÚÉK filmkritika

Aki minden lehetséges percben temeti a magyar filmet, filmgyártást, azt még akkor sem lehet meggyőzni tévedéséről, ha ilyen remek filmeket ajánlunk a figyelmébe. És bár a BÚÉK nem szigorúan véve egy remake, annak remek!

Friss

Éjszakai vadász: Hajsza egy sorozatgyilkos után sorozatajánló

13 rendbeli gyilkosság, 5 gyilkossági kísérlet, 11 rendbeli nemi erőszak és 14 betörés. Ez Richard Ramirez, az Éjszakai vadász.

Tetthely: A Cecil Hotel – A Netflix dokumentumfilmen dolgozza fel Elisa Lam rejtélyes halálát

A Los Angeles-i Cecil Hotel sorozatgyilkosok lakóhelyeként és gyilkosságok helyszíneként vált híressé, és sokak számára Los Angeles leghalálosabb szállodájaként ismert.

F1-es maffiafilmet készít a Netflix

Robert de Niro és a legújabb Star Wars-trilógiából ismert John Boyega lesznek a főszereplői a Netflix a Formula-1 világát is érintő gengszterfilmjének, a The Formula-nak.

Hugh Grant szerepet kaphat Guy Ritchie új filmjében

Az Úriemberek után újabb Guy Ritchie filmben kaphat szerepet Hugh Grant.

A Hírstart ajánlata