Nemzetközösség – Erre számíthatunk a The Walking Dead 11. évadában

Sorozatkibeszélők Nemzetközösség - Erre számíthatunk a The Walking Dead 11. évadában

A The Walking Dead képregényekben a Nemzetközösség az a történet, amely közvetlenül a Suttogók ellen vívott háború után következik. Miután Alphaval és a Suttogókkal is végeztek, Rick Grimes és emberei egy hihetetlenül kiterjedt közösséghálózattal veszik fel a kapcsolatot, amelyet Nemzetközösségnek hívnak.

The Walking Dead Rick Nemzetközösség CRM

Ez ugye ebben a formában már nem fog bekövetkezni (vagyis igen, de az eredetileg rosszfiúnak szánt Daryl vezetésével), de arról már korábban is írtunk, hogy a Rick Grimes-filmek jó eséllyel pont oda vezetnek majd, ahol nagy szerepet kap a Nemzetközösség, amely egy még annál is nagyobb szövetségnek lehet a része. Erről itt írtunk bővebben, érdemes elolvasni:

THE WALKING DEAD – A CRM-mel már a sorozat befejezését építik?

A The Walking Dead nagy lépést tett a Nemzetközösség történetének adaptálása felé a 10. évadban, amelyben Eugene (Josh McDermott) kapcsolatba lépett a rádión keresztül egy Stephanie nevű, egyelőre még nem bemutatott nővel. Úgy tűnik, hogy ez a Stephanie egy olyan közösséget képvisel, amellyel Alexandria és Hilltop még nem találkozott. A képregényekben pontosan így alakult ki a kapcsolat a Rick-vezette közösségek és a Nemzetközösség között.

A Nemzetközösség tagjai egymással szoros kapcsolatban lévő városokban élnek a körülményekhez képest civilizált körülmények között. Zenei- és sportvetélkedőket tartanak, viszonylagos biztonságban élnek és van egy igencsak sajátos társadalmi berendezkedésük.

The-Walking-Dead-Nemzetközösség
Életkép a Nemzetközösségből. 

Feltételezve, hogy a Suttogók új vezetője, Béta (Ryan Hurst) a még bemutatás előtt álló 16. epizódban vereséget szenved, a The Walking Dead szabadon mozoghat egy teljesen új történet felé a 11. évadban – de könnyen lehet, hogy a Bétával folytatott összecsapás akár több ideig is elhúzódhat és ennek a történetszálnak a lezárása csak a 11. évad első felében lesz.

A The Walking Dead könnyűszerrel el tudja nyújtani egyes cselekményeit, a The Walking Dead 10. évadának második fele is csak pár nap történetét öleli fel. A Suttogók végét pedig szinte biztosra vehetjük, hiszen a Bétát alakító Ryan Hurst már egy másik sorozatszerepre készül…

A lényeg, hogy amikor a Suttogók már nem lesznek – akár a Nemzetközösség segítségével, akár nélkülük -, a saját filmet kapó Darylnek (Norman Reedus) és a többieknek a már a Nemzetközösséggel kell foglalkozniuk. Amint azonban a képregények megmutatták, a Nemzetközösség másfajta dilemmát vet fel a főszereplők számára – és ez az oka annak, hogy ezt a történetet kell a következőkben elmesélni, ráadásul így értelmet nyer Maggie (Lauren Cohan) visszahozása és az új kedvenc Hercegnő/Princess (Paolo Lazaro) szerepeltetése is.

the-walking-dead-nemzetközösség-hercegno-princess
Princess a Nemzetközösség katonáinak gyűrűjében

A Nemzetközösség nagy változást fog okozni az AMC sorozatában. A 6. évad második fele óta a karakterek állandó konfliktusban vannak az ellenséges csoportokkal. A Megváltókkal folytatott harcuk a 8. évad végéig tartott. Igaz a következő nagy fenyegetés megérkezése előtt több év telt el, de ez az időszak képernyőn kívül történt, hiszen egy nagyobb időugrás volt látható a sorozatban. A The Walking Dead 9. évadának felénél megjelentek a Suttogók, és azóta ez Alexandria és Hilltop lakóinak fő történeti szála.

A THE WALKING DEAD teljes idővonala

Tehát alapvetően az elmúlt néhány évad ugyanazzal a kérdéssel foglalkozott: háború egy másik közösséggel. A The Walking Dead egy újabb hasonló csoport bevezetésével ismétlődővé válna, ami kockázatos lépés lenne, hiszen ráunhatnak a nézők, ráadásul nem vinné előre sem a karaktereket, sem a komplett történetet, márpedig a sorozatot szépen lassan le kell zárni.

A szépen lassan alatt persze azt értjük, hogy még hosszú évadok lehetnek előtt, de a történetnek akkor is el kell kezdenie abba az irányba menni, ami már a lezárást készíti elő. Ehhez kellenek majd a CRM-es Rick-központú filmek, de mivel ezek még korai szakaszban vannak, senkinek nem kell amiatt aggódnia, hogy jövőre véget ér a sorozat – persze azt sem lehet kizárni, hogy két évaddal összecsapják a végét. Ez még akkor is végtelenül szomorú lezárása lenne egy ennyire részletgazdag történetnek, ha tudjuk, hogy a sorozat alkotói nem túl bizakodóak a koronavírus-járvány utáni televíziós ipar helyzetét illetően.

A THE WALKING DEAD jövőjéről és végéről beszéltek a sorozat alkotói

A Nemzetközösség és a főszereplők találkozása egyébként is nagyszerűen rázza fel a dolgokat, mert egy sokkal nagyobb világba hozza őket. Ez inkább egy civilizáció, mint egy közösség, és több taggal, jobb technológiával és nagyobb erőforrással rendelkezik, mint Alexandria valaha is rendelkezhetett volna. Rajtuk keresztül a kedvenc túlélőink mindenféle új karakterrel találkoznak – jó és rossz is -, de összességében a Nemzetközösség nem lesz ellenség, aki meg akarná semmisíteni vagy rabszolgákká akarná tenni őket.

A Nemzetközösség bevezetése minden bizonnyal egy világépítő történet lesz amelyre jó eséllyel már a The Walking Dead 11. évadában sor kerül, ami alapvetően változtatja meg a The Walking Dead jelenlegi stílusát is.

Walking_Dead__Eugene_Nemzetközösség
Igen, az ott Eugene, aki lehet a Szerelemvonatra is felszáll

Az újtól persze mindenki fél, de azt hiszem ez esetben valóban jót fog tenni a stílusváltás a sorozatnak, akárcsak akkor, amikor Ricket kivették az egyenletből és egy nagyot ugrottunk előre az időben.