Netflix-ajánló: 3 film és 3 sorozat, amivel elütheted a hétvégét

Ha nem tudod mit lenne érdemes megnézni a Netflixen most hétvégén, itt van néhány film és sorozat, amire érdemes lehet ránézni a hangulatodtól függően.

Ismét túl vagyunk a hét dolgos hétköznapjain, a kikapcsolódásra azonban még mindig nem igazán van lehetőség a szabadban. Nézzük mi az amivel otthon is elüthetjük az időt és nem is lesz belőle időpazarlás.

A bokszutca személyzete

Kevin JamesNetflixen tért vissza és hozza a szokásos, kissé bunkó, kissé értetlen, enyhén rasszista, de még bőven szórakoztató formáját. Ezúttal egy ízig-vérig munkahelyi komédiában tűnik fel, méghozzá egy Nascar csapat vezetőjeként. A sorozat humora a 2000-es évek közepének humorát hozza vissza, hatalmas nevetések és rendkívül mókás civakodások szemtanúi lehetünk, ráadásul A Bridgerton család jóképű hercege ezúttal egy igencsak buta karakterként mutatja meg színészi tudását. A bokszutca személyzete csak magyar felirattal elérhető, így kisebb gyerekkel annyira nem ajánlott program, de elég kihagyhatatlan szórakozási lehetőség, főleg, hogy 5 óra alatt le lehet darálni a teljes évadot.

Nekik ajánljuk: Akik szeretik Kevin James (A pláza ásza, Férjek gyöngye) néha kissé prosztó humorát, azok a A bokszutca személyzetén is nagyokat röhögnek majd.

Európa a jövőben

Dark producerei állnak a Netflix új német sorozata mögött, de a sorozatnak nem sok köze van a Darkhoz, maximum annak nem túl rózsás, poszt-apokaliptikus idővonalához. Az Európa a jövőben története szerint nem elég, hogy a britek kiléptek az EU-ból, de 2029-ben beüt egy globális áramszünet, aminek köszönhetően az eddig ismert társadalom felbomlik, és államok helyett kisebb törzsekben élik tovább az életüket. A sorozat valahol az NBC csatorna Revolution című sorozatának újraértelmezéseként is tekinthető, ebben is felbukkannak sci-fi és fantasztikus elemek, miközben egy kis barbárságért sem megy a szomszédba.

Nekik ajánljuk: Akiknek bejött a fentebb említett Dark vagy éppen a Revolution azoknak mindenképpen, de 16 év felett mindenkinek, aki nyitott a kalandsorozatokra.

Fontos vagy nekem

Ha eléggé utáltad Rosamund Pike-ot a Holtodiglanban és ez még kellemes érzésekkel is töltött el, akkor van egy jó hírünk, a Fontos vagy nekem-ben is utálni fogod őt. Sőt mindenkit! A Fontos vagy nekem egy szatíra, amely bár az USA egészségügyi rendszerét veszi górcső alá, simán játszódhatna bárhol a világban. A film egy szem pozitív karaktert nem tud felmutatni, ráadásul közel sem a szokásos mederben csordogál a története. (Kritikánk)

Nekik ajánljuk: 16 év felett mindenkinek, de különösen azoknak, akiket már beszippantott a hatewatching.

Ásatás

Ha nem utálkozásra, hanem érzelmi feltöltődésre van szükséged, akkor kihagyhatatlan az Ásatás, amelyet tulajdonképpen annyival összetudnánk foglalni, hogy: egy szép film. A film az 1938-ban, vagyis a II. világháború előtt kezdődő Sutton Hoo-i ásatásokat veszi górcső alá, amelynek jelentősége akkoriban a Adolf Hitler ténykedéseinek homályába veszett. Carey Mulligan és Ralph Fiennes több mint nagyszerű alakításokat nyújtanak, a film telis-tele van életigenlő, nagyszerű pillanatokkal, miközben egy pillanatig sem próbál meg giccses lenni. (Kritikánk)

Nekik ajánljuk: mindenkinek (is), de főleg azoknak, akik szeretnek elmélyedni az élet nagy dolgain és nem bánják, ha nem robban fel valami minden harmadik jelenetben.

Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok

Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok egy igazi – de nem kizárólag – csajos sorozat, amely két nagyon különböző barátnő, egyszerre több idősíkon játszódó coming of age története. Katherine Heigl és Sarah Chalke nagyszerű kémiával hozza végig a tizenéves koruktól egészen a negyvenesig számtalan felemelő vagy éppen drámai pillanatot közösen megélő barátnőket. Az intim jelenetekben sem szűkölködő Szentjánosbogár lányok inkább egy nagyobb, kétnapos sorozatdara része lehet, de higgyétek el, minden percét megéri.

Nekik ajánljuk: Csajok minden korosztályból, de azért inkább csak 16 év felett.

Ohana: Az igazi kincs nyomában

Ha a gyerekekkel szeretnénk egy kis tartalmas időtöltést a Netflix előtt, akkor ezen a hétvégén a az Ohana: Az igazi kincs nyomában című családi kalandfilm tűnik kihagyhatatlannak. Kis rejtvényejtés, kis kalandozás, kincskeresés, kalózszellemek és néhány popkultúrális az Indiana Jones-ra vagy éppen a szigeten forgatott Lost sorozatra. Ráadásul ez (az előzetessel ellentétben) szinkronnal is elérhető, úgyhogy a gyerekek is élvezni fogják.

Nekik ajánljuk: családok, gyerekek és könnyed kalandra vágyók.