A Netflix elkezdi büntetni azokat, akik megosztják a profiljukat másokkal

Egyelőre még csak tesztüzemben van az a rendszer, ami képes kiszűrni a jogosulatlan felhasználókat. A BBC szerint többen találkoztak már a figyelmeztetéssel, mi szerint előfizetésre van szükségük, ha tovább akarják nézni a Netlfixet.

Azt egyelőre nem tudni hány embert figyelmeztetett a rendszer és arról sincs hír, hogy vajon a világon mindenhol bevezetik-e a korlátozást, vagy csak Amerikában. Reed Hastings, a Netflix társalapítója 2016-ban még azt mondta, a jelszómegosztással nem lehet mit kezdeni: normális, ha az ember megadja a közvetlen családtagjainak, viszont nagyon nehéz meghúzni a határt abban, hogy mi az ami felett még el lehet tekinteni.

A Netflix Általános Szerződési Feltételei szerint a streamingszolgáltatáshoz tartozó ügyfél fiókját „nem lehet megosztani a háztartásán kívüli magánszemélyekkel”.

A Netflix képviselője megerősítette, hogy a cég korlátozott tesztet indított a funkcióval kapcsolatban. “A teszt célja annak biztosítása, hogy a Netflix-fiókokat használó emberek jogosultak is legyenek a Netflix használatára” – mondta a képviselő a Variety-nek nyilatkozva .

 A Netflix a tavalyi évben 37 millió új előfizetővel, és 2,8 milliárd dolláros profittal zárt.