Hír és közéleti magazin

Óköztársaság címen jönnek az új STAR WARS-kalandok

A The High Republic (Óköztársaság) projekt több képregény és regényfolyamból áll és teljesen független lesz az eddig ismert univerzumtól.

Az Óköztársaságban szent a béke, a Jedik uralma alatt minden virágzik, azonban a galaxisban egy új sötét erő kezdi el bontogatni a szárnyait.

A teljes alkotói szabadság mellett született új Star Wars-saga arra az elméletre helyezi történetét miszerint nem létezhet a jó a rossz nélkül, ahogy rossz sem a jó nélkül. Ez minden eddigi Star Wars-történetben visszaköszönt és a The High Republic Publishing Project címen futó sagaban is ez adja majd az alapkoncepciót. Miközben ugyanis boldog együttélésben él mindenki mindenkivel, a háttérben, az űrvikingekként jellemzett új sötét erő, a Nihil felbukkanása okozhat némi riadalmat.

A hírek szerint az eddig Project Luminous néven fejlesztett sztori közel 200 évvel a Baljós árnyak cselekménye előtt játszódik majd, vagyis az Óköztársaság korszakát mutatja majd be, amikor is a jedik a Külső Peremvidék felfedezésére indulnak.

Az eddig nem ismert korszakot elmesélő képregényeket és regényeket  Cavan Scott, Claudia Gray, Charles Soule, Daniel José Older, és Justina Ireland ötöse fogja össze, várhatóan még idén ősszel megérkezik a több kiadón átívelő Óköztársaság történetfolyam első kötete, a Light of the Jedi.

Alább megnézhetitek ennek borítóját és egyelőre nem a legjobb minőségben a Jedik és a Nihilek kinézetét – egyelőre csak concept artokon.