Olyan sokat késik a Nincs idő meghalni, hogy lehet újra kell forgatni néhány jelenetet

A The Sun címet viselő brit bulvárlap pedzegeti, előfordulhat, hogy újraforgatásokra lesz szüksége a legújabb James Bond mozinak, a Nincs idő meghalni című filmnek. A forrás miatt illik fenntartásokkal kezelni a dolgot, de a szituáció miatt mégis csak érdekes lehet a stúdiók és a termékelhelyezők élesedő konfliktus.

Szóval a The Sun arról ír, hogy a Nincs idő meghalni esetében azért van (lehet) szükség pótforgatásokra, mert mire bemutatják a filmet, az abban bemutatott kütyük már elavultak lesznek, olyan gyorsan fejlődik a technológia.

Itt nem kimondottan arra kell gondolnunk, hogy már nem lesz menő James Bond rágógumiból készített bombája vagy valamelyik tollas lézermutatványa, hanem arra, hogy egy James Bond film (és a hozzá hasonló blockbusterek jó része) büdzséjéből javában kiveszik a részüket a film bújtatott reklámjait bemutató cégek, így mondjuk az autóipari vállalatok, a különböző divat- és óramárkák vagy éppen a tech-cégek.

Márpedig, ami ma egy 500 000 forintos Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, az pár hónap múlva már csak fele annyit ér, ráadásul közben már kijön egy fejlettebb – hasamra ütök – Samsung Galaxy S29 HyperUltra 5G+, ily módon kicsit kevésbé van aktualitása annak, hogy Bond egy már nem is menő okostelefonnal élessze újra magát vagy öljön meg valakit a következő részben. Hacsak az nem egy Nokia 3210-es persze.

A Bond kapcsán egyébként éppen a Nokia is érintett, na meg a Omega óramárka, a Bollinger pezsgő, az Aston Martin autómárka és az Adidas sportszermárka is.

Hollywood már lassan egy éve térdelt le a koronavírus-járvány miatt, azóta azért több tucat olyan filmet elhalasztottak, amelyben elég komoly termékelhelyezések vannak, amelyek jó része így eléggé kidobott pénznek tűnik a nagyvállalatok részéről.

Persze nem sajnálni szeretnénk a multikat, de könnyen lehet (hogy, ha jelen esetben mondjuk a The Sunnak nincs is igaza), hogy akad majd gigavállalat aki azt mondja, hogy akkor ezt vagy azt a jelenetet forgassuk újra, mert már van egy menőbb termékem a 2020-as retró helyett. Persze minden azon múlik, hogy eleve milyen szerződést kötött a (jelen esetben az MGM) stúdió és a hirdető cég. (Kitértek-e például az adott termék konkrét megnevezésére stb.)

Különösen érintettek lehetnek egyébként azok a filmek, amelyeket még tavaly szerettek volna bemutatni, de már most biztos, hogy csak 2022-ben (vagy akár még annál is később) kerülnek majd a moziba.

Kapcsolódó:

A jelek szerint ismét csúszik a Nincs idő meghalni premierje

A Bridgerton család főszereplője is James Bond-jelölt lett

2021 legjobban várt filmjei (bemutató szerint)