Online nézhető a Szamár és Nyuszi beszélgetése

The Conversations of Donkey and Rabbit

A Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál még áprilisban kért fel több ismert rendezőt, köztük az Arany Medve-díjas Testről és lélekről-t is készítő Enyedi Ildikót is arra, hogy kizárólag az otthonukban forgatva készítsenek rövidfilmet a járvány miatt élőben nem megrendezett fesztivál számára.

Enyedi Ildikó Szamár és Nyuszi beszélgetése

A rendezőnő el is készült a filmmel, amely a Szamár és a Nyuszi beszélgetése címet kapta.

“A járvány kitörése felkorbácsolt egy hatalmas hullámot jó szándékú konyhafilozófiából is. Ez hívta fel a figyelmemet arra a megható, még legnevetségesebb formájában is szívszorító és mélyen érthető emberi igényre, hogy mindig keressünk valamiféle felsőbb, az életünket formáló erőt. Jelentést akarunk találni minden mögött, ami velünk, körülöttünk vagy általunk történik. Elég sértő is lenne, ha az Univerzum csak úgy keresztülnézne rajtunk… Ez a kisfilm a sokból az egyik beszélgetést mutatja be a Budapesten élő Nyuszi és a napos Los Angelesben élő Szamár között: mindketten természetüknél fogva filozofikus beállítottságú állatok. Igazán leleményesen próbálnak belesni a létezés függönye mögé, hogy ott mintát, célt és okokat találjanak. És ebben pont annyira járnak sikerrel, mint mi, emberek…” – mondta a filmjéről Enyedi Ildikó.

A sorozatban készült kisfilmet és további epizódjait a filmfesztivál YouTube csatornáján lehet megnézni. Enyedi Ildikó jelenleg következő nagyjátékfilmje, a Léa Seydoux főszereplésével forgatott A feleségem története utómunkálatain dolgozik.

Szólj hozzá