Önmaga paródiája lett a The Following

Véget ért a The Following első évada és a finálé nagyjából pont olyan vitathatóra sikeredett, mint az egész évad. A pilot után még elhittük, hogy végre van egy sorozat, nagyszerű színészekkel és történettel, amit képes lesz megfelelően felépíteni a Fox, de sajnos nagyon rossz irányba mentek a dolgok.

r-THE-FOLLOWING-KEVIN-BACON-large570

Az évadot csak egy-két mondatban foglalnám össze, mert személy szerint engem sokkal jobban érdekelne, hogy mit akarnak a készítők a folytatásban, egyáltalán kik azok a karakterek, akikkel tovább lehetne vinni a sorozatot.

Összességében a legnagyobb baj az évaddal az volt, hogy James Purefoy karaktere nagyjából a pilotot követő 2-3 epizódig volt meggyőző. Egy idő után már idegesítő volt, ahogy rágyúrnak az akcentusára, ráadásul zseniális sorozatgyilkos helyett kaptunk egy részeges, szerelmi bánatos, tehetségtelen írót – aki még így is mindig egy lépéssel előrébb tudott járni, mint a komplett idiótának beállított amerikai nyomozóiroda.

A sorozat első évadában elmaradtak a wtf pillanatok, nem hogy olyan pillanatok nem voltak, mitől belém fagyott volna a sz.r, de az egész valahogy cirkurált, mintha ugyanazt az epizódot néztem volna újra meg újra. Attól pedig végképp falra másztam, hogy láttuk mi történt, aztán valaki elmesélte még egyszer, majd a tv-ben is bemondták a történteket mégegyszer, csak hogy el ne felejtsük a dolgokat.

Sorozat ennél mostohábbul karakterekkel még nem bánt az is biztos. Főleg ha a finálét vesszük alapul, amelyben úgy tűnik odaveszett a sorozatgyilkosunk és a főhősünk is. Persze jegyezzük meg, azért volt szükség ilyen befejezésre, mert sem James Purefoynak, sem Kevin Baconnek nincs még szerződése a következő évadra.

A ki a kedvenc karaktered a Followingban kérdésre szerintem 10-ből 8-an Jacobot (Nico Tortorella) mondják, nem véletlenül, hiszen Jacob karakterének – a többiekhez képest – szépen meg lett ágyazva, ráadásul a a Jacob/Paul/Emma/Joe négyszög is érdekesen alakult olykor-olykor. Paul halála belefért, Jacobét már nehezen lehet elnézni Kevin Williamsonéknak. Hiába nyilatkozta, hogy minden tudatos, végig az volt az érzésem, hogy fogalmuk sincs kivel mit akarnak csinálni. Lebutítottak, idegesítővé tettek minden karaktert, akit meg nem, vagy nem volt pocsék színész azt kinyírták – oké Weston (Shawn Ashmore) még él.

Jacob és Parker (Annie Parisse) karakterére szükség lett volna a folytatásra, Emmáéra (Valorie Curry) meg biztosan nem, de tőlem Claire-t (Natalie Zea) is nyugodtan kinyírhatták volna (vagy kinyírhatták volna hamarabb.).

Szóval akkor mi lesz a folytatásban? Joe és Ryan is életben marad és kergetik egymást tovább? Csak egyikük éli túl? Mindkettő meghal (nem ír alá még egy évadra a pocsék nézettséget látva) és új arcokkal folytatódik, kicsit megújulva  a sorozat? De, ha igen kikkel? Weston vs Emma vezette szekta?

10/4

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Hirdetés

Hírstart