Oroszország kilép az Eurovízióból, jöhet az Eurázsia hangja

-

Orosz törvényhozók javaslatot terjesztettek elő arról, hogy Oroszország rendezze meg az Eurovíziós Dalfesztivál saját változatát azt követően, hogy az európai dalversenyen az osztrák transzvesztita Conchita Wurst, a meleg jogok szószólója győzött.

Valerij Raskin kommunista párti képviselő kedden felszólította Oroszországot, hogy mondjon le a dalfesztiválon való részvételről, és szervezzen egy párhuzamos versenyt Eurázsia hangja (Voice of Eurasia) elnevezéssel.

“A legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál eredménye nyomán elfogyott a türelmünk. El kell hagynunk ezt a versenyt. Nem tűrhetjük ezt a végtelen őrültséget” – idézte a képviselő parlamenti felszólalását az Interfax hírügynökség.

Az orosz törvényhozók egyike azt is javasolta, hogy ne engedélyezzék Conchita Wurstnak, hogy Oroszország területére lépjen.

Raskin felvetését azonnal támogatásáról biztosította Fehéroroszország. “Conchita Wurst győzelme az Európai Unió morális értékeinek teljes összeomlását szimbolizálja. Nincs szükségünk Európára” – fogalmazott közleményében Aljakszandr Lukasenka államfő szláv tanácsadó testülete.

Oroszok tízmillióinak érzékenységét sértette (és nem csak nekik), hogy a bájos orosz ikreket kifütyülte a szakállas nőre gerjedő européer ?tolerancia-közönség?. Az orosz Duma (törvényhozás) ezért azt javasolja, hogy Oroszország lépjen vissza az Eurovíziós dalfesztiváltól, és írja ki az Eurázsia Hangja versenyt.

A Duma nem szeretné, ha szakállas nők adnának erkölcsi iránytűt a fiataloknak, és ilyen példaképeik legyenek ? jelentette a hivatalos orosz média.

Kapcsolódó

Megtorló lett a capitoliumi tüntetők jelképe?

Múlt héten tüntetők törtek be a Capitolium épületébe, számos rendőr megsérült, összesen öten pedig életüket vesztették a zavargások során.

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet