Őrült gazdag ázsiaiak rúgtak még egyet Kevin Spaceybe

-

A hétvégén kezdték el Spacey új filmjének forgalmazását tíz észak-amerikai moziban rekordalacsony bevétellel. Ezen a produkción dolgozott utoljára Spacey, mielőtt napvilágra kerültek volna szexuális zaklatási ügyei.

Csak az érdekesség kedvéért, de a botrány kirobbanása előtt Spacey 2017-ben bemutatott Nyomd, Bébi, nyomd! című filmje a premierhétvégén több mint 20 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) keresett.

A #meeto botránnyal kapcsolatban egyébként a napokban robbant a lufi, miután kiderült, hogy a mozgalom egyik vezéralakja, Harvey Weinstein egyik áldozata, Asia Argento színésznő is a zaklatók, “erőszakolók” táborába tartozik, de peren kívül el lett simítva az ügye. A New York Times szerint Argento az akkor 17 éves Jimmy Bennett nevű fiatal színészt itatta le, majd mászott rá. A The New York Times úgy tudja, hogy a most 42 éves Asia Argento olasz színésznő egy megállapodás szerint 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki, a ma már 22 éves Jimmy Bennettnek.

Szépen kezdett azonban az észak-amerikai kasszasikerlistán a Crazy Rich Asians (Őrült gazdag ázsiaiak) című ázsiai szereposztással készült hollywoodi vígjáték. A Warner Brothers stúdió filmje Constance Wu és Henry Golding főszereplésével három éve az első romantikus komédia, amelynek sikerült a hétvégi toplista élén landolnia.

A 30 millió dollárból (8,4 milliárd forintból) forgatott filmre bemutatása első öt napján mintegy 34 millió dollárért (9,6 milliárd forintért) váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők. Hollywoodban utoljára 25 éve készült kizárólag ázsiai szereplőkkel film, a Mennyei örömök klubja.

A Crazy Rich Asians Kevin Kwan bestselleréből született: egy ázsiai-amerikai nőről szól, aki kultúrsokkot kap, amikor összeismerkedik barátja hihetetlenül gazdag családjával Szingapúrban.

Jeff Goldstein, a Warner Brothers amerikai forgalmazási igazgatója szerint a szájpropaganda sokat használt az érdeklődés felkeltésében. Az Amerikában élő ázsiaiak a közösségi médián indítottak kampányt a film népszerűsítésére. Ebben Amerika-szerte ingyenes vetítéseket hirdettek meg, hogy egyúttal felhívják a figyelmet arra is, mennyire alulreprezentáltak az ázsiai filmesek, színészek Hollywoodban.

Péntektől vasárnapig a Meg – Az őscápa 21,2 millió dolláros (hatmilliárd forintos) bevételre tett szert az észak-amerikai mozikban, ezzel a második helyet szerezte meg a toplistán.

A Mark Whalberggel forgatott akciókaland, a 22 mérföld pedig a harmadik lett 13,6 millió dollárral (3,8 milliárd forinttal). A 22 Mérföld bevételeit elnézve, ebből bizony nem lesz franchise, pedig a stúdiónak és Peter Berg rendezőnek igencsak nagyra törő tervei voltak Mark Wahlberg filmbéli karakterével…

https://www.youtube.com/watch?v=PwtuQZTG0cI

A lista negyedik helyét a Mission: Impossible – Utóhatás szerezte meg, amely így már a 180 millió dolláros bevételt is átlépte csak az USA-ban, még az ötödik helyen a Rotten Tomatoeson kiváló kritikákat kapó Alfa címet viselő ősemberes kalandfilm végzett.

Kapcsolódó

Kell ez nekünk? – 22 mérföld filmkritika

Végül csak sikerült Hollywoodnak összehoznia A rajtaütés remake-jét.

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet