Összeszedtük az idei Comic Con legfontosabb mozzanatait

San Diego Comic Con 2019

Nem is nagyon tudjuk honnan indítsuk a Comic Con idei offenzíváját, hiszen ahogy minden évben, idén is csak úgy ömlöttek, ömlenek ránk az előzetesek és a bejelentések.

Az HBO a Trónok harca utódját keresi

Talán kezdjük az HBO-val, ami az idei Comic Conra is kivitte a vadnyugatról kiszabadult Westworldöt, amelynek 3. évada 2020-ban érkezik majd Aaron Paullal is a fedélzeten.

Aztán itt az egyik újonc, a bestseller alapú His Dark Materials, avagy Az Úr sötét anyagai. A Philip Pullman fantasyján alapuló sorozatban Dafne Keen, James McAvoy és Ruth Wilson is feltűnik a főbb szerepekben. Premier ősszel (a magyar HBO GO-n is) és az is biztos, hogy 2. évada is lesz!

És persze érkezik a várva várt Watchmen is, amely az HBO Comic Conos felhozatalának idei zászlóshajója volt. Az októberben debüzáló széria ezúttal egy minden korábbinál részletesebb, három perces előzetest kapott.

Marvel univerzum

Na a Marvel aztán igencsak belehúzott, persze minden komolyabb puskaporukat erre az eseményre tartogatták. Kezdjük is egy felsorolással:

  • Black Widow (2020. május 1.)
  • Falcon and the Winter Soldier (2020. ősz)
  • Eternals (2020. november 6.)
  • Shang Chi and the Legend of the Ten Rings (2021. február 12.)
  • WandaVision (2021. tavasz)
  • Doctor Strange and the Multiverse of Madness (2021. május 7.)
  • Loki (2021. tavasz)
  • What If… (2021. nyár)
  • Hawkeye (2021. ősz)
  • Thor: Love and Thunder (2021. november 5.)

Elsőként jön a Fekete Özvegy film, amely az Amerika Kapitány: Polgárháborút követően játszódik majd, de persze kikacsintást tesz a sokszor emlegetett budapesti eseményekre.

Jövő ősszel jön Sólyom és A tél katonája közös sorozata, 2021 tavaszán Loki és Skarlát boszorkány (na meg Vízió), 2021 őszén pedig Sólyomszem is érkezik a kisképernyőre.

Az Eternals végre hivatalos szereplőgárdát kapott, mint kiderült igaznak bizonyultak az Angelina Joliet rebesgető pletykák, mellette a legutóbb a Bodyguard sorozattal mennybe ment Richard Madden, továbbá Salma Hayek, Kumail Nanjiani és Lauren Ridloff is látható lesz a moziban. A Chloé Zhao rendezésében készülő film olyan ősi, embernek látszó halhatatlan lényekről szól, akiknek különleges képességeik vannak.

Doctor Strange is újabb filmet kap, a multiverzum őrületével azonban nem egyedül, hanem Skarlát Boszorkány társaságában bírkózik majd meg. Ráadásul a stúdió ígérete szerint ez lesz a Marvel-univerzum első horror filmje.

A Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings főszereplője Simu Liu lesz, a címszereplő pedig egy olyan különleges képességekkel rendelkező, kevésbé ismert Marvel karakter, aki arra tette fel az életét, hogy lerombolja az apja által épített bűnszervezetet, na meg leküzdje Mandarint. Állítólag ezúttal az igazi Mandarint, nem úgy, mint a Vasember 3-ban…

A What if… a hírek szerint már ismert Marvel-univerzumos eseményeket mutat be úgy, hogy mi lett volna akkor, ha azok máshogy végződnek. Ez a sorozatokhoz hasonlóan a Disney+-ra érkezik majd.  Az animációs szériában feltűnő karakterekhez az őket élőben játszó színészek kölcsönzik majd a hangjukat, a narrátor szerepében pedig a Westworldből ismert Jeffrey Wright lesz hallható.

A sort a Thor 4, avagy Szerelem és mennydörés zárja, amellyel kapcsolatban úgy néz ki, hogy Thor átadja a stafétát Natalie Portmannek, ami így elsőre elég furcsán hangzik, mert bár Portman gyönyörű, mégis csak a 40. életévét tölti a film premierjekor, vagyis vérfrissítésnek nem igazán nevezhető a dolog, hacsak nem egyszerre lesz jelen a férfi és a női Thor is és nem is stafétaátadásról van szó.

További bejelentések érkeztek, méghozzá, hogy biztosan érkezik A galaxis őrzői 3, a Fekete Párduc 2, a Captain Marvel 2 és új Fantasztikus négyes is lesz, sőt mind az F4, mind az X-Menek csatlakoznak az MCU-hoz! Nem utolsó sorban pedig Pengét is előhúzzák a kalapból (vagy a Pokol mélyéről), Wesley Snipes helyét pedig Mahershala Ali veszi át, aki legutóbb a True Detective-ben bizonyította sokoldalúságát. Ez egyben azt is jelentheti, hogy Kevin Feige korábbi szavai ellenére a Netflixes Marvel-sorozatok nem képezik az MCU részét, ugyanis Ali komoly szerepet vállalt a Netflixen futott Luke Cage első évadában is.

Végül, de nem utolsó sorban azt is bejelentették, hogy az Agents of SHIELD sorozatot berendelik egy 7. és egyben utolsó évadra.

DC univerzum

A Warnernek idén nem volt panelje a Comic-Conon, így a az előkészületben lévő DC-képregény alapú filmjeikből sem mutattak meg semmit.

Ellenben a DC Universe két sorozatának folytatását is berendelte, vagyis jön a Titans és a Doom Patrol 2. évada is,

Előzetest kaptak a The CW-n futó, egészen más közönséget megcélzó szériák, így a The Flash 6. évada, az Arrow 8. és egyben utolsó évada, a Supergirl 5. évada, a Black Lightning 3. évada és bejelentették, hogy a Végtelen világok krízise crossoverekben Brandon Routh, mint Superman lesz látható – a 2006-os Superman visszatér után ismét.

Nem utolsó sorban végre előzetest kapott a Harley Quinn animációs széria is, amelyben a címszereplőnek az Agymenőkben Pennyt alakító Kaley Cuoco kölcsönzi a hangját. S ha már Gotham City, akkor itt alább látható a Batwoman és a Pennyworth új előzetese is.

Zombik

A Comic Conon bemutattak egy teasert az Andrew Lincioln nevévl fémjelzett The Walking Dead mozifilmből.

A Fear The Walking Dead éppen most hétvégén érkezik félévadzárójához, de a Comic Conon már be is mutatták mi jön majd az 5. évad folytatásában.

A The Walking Dead pedig nagyon szép mérföldkőhöz érkezik, hiszen a 10. évadát kezdheti majd meg októberben – de az is hivatalossá vált, hogy az évad végén a Michonne-t alakító Danai Gurira is kiszáll a sorozatból.

Minden más

Kapott egy előzetest a Preacher 4. évada:

Előzetest kapott a Snowpiercer sorozat, amit most már igencsak várunk:

Alább a The Expanse szintén nagy várakozásokkal teli 4. évadának az előzetese:

A Netflixre érkező The Witcher sokkal jobban néz ki, mint azt vártuk:

A Star Trek: Picardot pedig nem kevésbé várjuk:

A Halloween pedig annyira bejött a stúdiónak, hogy egyből két folytatást is bekértek, vagyis trilógia lesz a kvázi rebootból.

Alább pedig egy-egy videóban a Comic Conon helyet kapó filmek ömlesztett előzetesei:

00:00 It Chapter Two 02:28 Terminator 6 Dark Fate 04:00 Top Gun 2 Maverick 06:11 Playing With Fire 08:11 Ad Astra 10:26 A Score To Settle 11:40 Jay And Silent Bob Reboot

00:00 – The Witcher 01:48 – 21 Bridges 04:24 – Creepshow 06:06 – Halloween kills, Halloween ends 06:30 – The Dark Crystal: Age of Resistance

A posztot folyamatosan frissítjük.

Szólj hozzá