Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Owen, én vagyok az apád! – Apavadászat filmkritika

Father Figures (2017)

Owen Wilson legújabb vígjátéka, az Apavadászat sajnos csak néha vicces.

Miután anyjuk (Glenn Close) újra megházasodik, bevallja fiainak, Kyle-nak (Owen Wilson) és Peternek (Ed Helms), hogy kamuzott nekik: azt hazudta, hogy apjuk régóta halott, valójában azonban sosem tudta biztosan, hogy ki volt az édesapjuk. A két tesó elindul, hogy megkeressék apucit, és közben egy sor kalandot átélnek.

fatherfigures2Csakhogy ezek a kalandok meglehetősen fantáziátlanok, elcsépeltek, indokolatlanul elnyújtottak és laposan előadottak. Nem tudom, miért gondolta azt Lawrence Sher (Másnaposok-széria), hogy operatőrként filmet kell rendeznie, hiszen ez már Wally Pfisternek (Transzcendens) sem jött be. A forgatókönyvet pedig Justin Malen (Hivatali karácsony) követte el, aki nem éppen a jó könyveiről híres.

A poénok közt van testnedves-alpári (szerencsére ezekből van a legkevesebb), fárasztó és szimplán csak nem működő, de azért van pár humoreszk, ami betalál (gondolok itt például a tesók és egy portás beszélgetésére). Csak hát egy frankó vigjátékhoz nem pár jó poén kell, hanem temérdek.

fatherfigures3

Ami pedig a legnagyobb baj, hogy a két főszereplő közt nincs kémia. Owen Wilson ugyanazt a figurát hozza, mint minden vígjátékában: a laza, örökifjú világutazót. Mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy rossz. Ed Helms (Másnaposok) valószínűleg csak azért van jelen, mert Wilson szokásos partnerei (Stiller, Vaughn) nem értek rá, és bár van érzéke a komédiázáshoz, ez itt nem látszik – valahogy kilóg a filmből. Glenn Close, J.K. Simmons és Christopher Walken pedig minden bizonnyal azért írtak alá a filmre, mert sürgősen pénzre volt szükségük – jelenlétük mással nem indokolható.

Az Apavadászat kevés pozitívuma közé tartozik, hogy megfogalmaz némi mondanivalót a családról és a testvérekről, de kár, hogy ezt többnyire sziruposan és fogcsikorgató monológok és dialógusok közepette teszi.

Apavadászat (2017)
45%
Gyengécske

Döcögős, sótlan komédia, amelynek ugyan vannak jó pillanatai, de ezeket egy kezünkön meg tudjuk számolni. Nyugodtan kihagyható.

  • Szerintem
<