PENINSULA – Hamarosan érkezik a Zombi expressz folytatása

Még idén nyáron bemutathatják a Train to Busan, vagyis a Vonat Busanba – Zombi expressz Peninsula címre hallgató folytatását.

Az eredetileg Train to Busan Presents: Peninsula címre hallgató filmet az elsőhöz hasonlóan Sang-ho Yeon rendezi saját, szintén az első filmen is dolgozó Joo-Suk Park-kal közösen írt forgatókönyve alapján.

Mint a cím is mutatja, a Peninsula egy “félszigeten” játszódik majd, négy évvel a Vonat Busanba eseményeit követően, teljesen új szereplőkkel, egy olyan világban, amikor a vírus miatt már nincsenek kormányok és törvények. És itt jön a csavar, hiszen mivel kormányok sincsenek, így államok sincsenek, Dél-Korea mint olyan megszűnt létezni, most már csak a földrajzi hely, A FÉLSZIGET létezik.

A rendező egyébként úgy jellemezte a filmjét, mint a Mad Max és az Akira találkozását, de Az út és a Holtak földje filmekből illetve a Sárkányfej (Dragon Head) című mangából is szerzett inspirációt, hogy megalkossa a saját poszt-apokaliptikus világát és annak szabályait.

A dél-koreai filmkészítő azt mondta a Screen Daily-nek, hogy folytatása nagyobb költségvetésű és ambiciózusabb bepillantást enged a zombik által megszállt világra.

A Félsziget főszereplője a Dong-won Gang (Vértestvérek, Inrang) által alakított ex-katona lesz majd, akinek sikerült elmenekülnie a zombik által elfoglalt Dél-Koreából. A katonát azonban a küldetése visszavezeti Dél-Koreába, ugyanis ott valami nagyon értékes dolgot kellene megtalálnia. Az útja persze bonyolult, főleg miután találkozik néhány túlélővel, akiknek megmentőre van szükségük.

Nemrég egyébként hazánkban is megjelent az első film regényváltozata az Athenaeum Kiadó gondozásában erről hamarosan nálunk is olvashattok.

A Vonat Busanba 2. részének premierjét augusztusban tervezik bemutatni, egyelőre nem látni, hogy ennek a filmnek mennyire érinti majd a tervezett premierjét a koronavírus-járvány.

Szólj hozzá