kedd, január 26, 2021

Pocsék fináléval zárt A búra alatt 1. évada

-

Eddig sem állítottuk, hogy lehengerlő volt az Under the Dome (A búra alatt) első évada, de arra tökéletes volt, hogy az ember heti egy estére kikapcsolja kicsit az agyműködését.

under-the-dome-curtains-season-finale

A fináléra azonban már eljutottunk oda, hogy nulla következetesség mellett olyan pocsék történetszállal akarták lezárni a sorozatot (dehogy csak akarták ezt is tették), ami a nézőt legkevésbé érdekli.

Azt már megszoktuk, hogy Junior szavai nagyjából annyit érnek, mint a politikusok ígéretei kampányidőszakban, ahogy azzal is tisztában voltunk, hogy ezt Big Jimtől örökölte – így annyira már egyik a karakterhez köthető váratlan fordulaton sem lepődünk meg – így az ő szálaikat ilyen minőségben nem is boncolnánk tovább, inkább csak kiállítunk egy szegénységi bizonyítványt az íróknak.

Barbie ezzel szemben már sokkal következetesebben viselkedett és az írók is úgy gondolták, hogy -mindent háttérbe szorítva – rá kell felhúzni a sorozat első évadának utolsó részeit. Kezdjük ott, hogy hajtóvadászat indult ellene többszörös gyilkosság miatt, holott tulajdonképpen Big Jim szaván és Linda komolynak mondható gyanúján kívül semmi bizonyíték nem volt ellene. Éppen Big Jim szájából hangzik el annyiszor, hogy a törvény, a jog mindenkire vonatkozik a búra ellenére is, ennek ellenére Linda még véletlenül sem helyszínel, csak közellenségként kezeli Barbiet.

Főhősünket persze elkapják, tárgyalás nélkül halálra ítélik (Jim össze is dobat gyorsan egy akasztófát – szó szerint! -, hogy legyen már mire felakasztani Barbiet), de persze Barbie az utolsó rész elején megszökik csak azért, hogy a fináléra végül megint elkapják, hogy egy olyan cliffhangerrel zárják le a sorozatot, ami valójában nem is az, hiszen nincs néző, aki ezt megenné. Eközben az USA-ban 11 millió néző várta tátott szájjal, hogy akkor most mi is van ezzel a búrával, amivel mindössze annyi történt, hogy az első évad keretbefoglalásaként megjelentek a rózsaszín csillagok – de hogy mi a szerepük, arra még csak utalást sem kaptunk.

under-the-dome-s01e13-promo-curtains-final-de-temporada-1

Az Angie McAllistert alakító Britt Robertsonnak persze az utolsó epizódban is megvolt a szokásos indokolatlan sikítása, a többieknek meg az epizódonként egy nagy felfedezés átlagot sikerült hozniuk ezúttal is – így tulajdonképpen a fináléban sem történt semmi meglepő – csak annyi, hogy át lett b.szva 11 millió + néző.

Az évad végére bebizonyosodott, hogy az Under the Dome semmivel sem jobb a Havennél, a különbség csak az, hogy a Haven nem is próbálja meg komolyan venni magát. Kár, mert egyébként nem lett volna ez olyan rossz. Azért természetesen a második évadra is maradok önsanyargatni magamat.

10/4

Kapcsolódó bejegyzések

Félresikerült apáca-show – Az apáca filmkritika

Ezúttal nem lesznek álmatlan éjszakáink az ördögi nővértől.

Félresikerült démonidézés – Slender Man: Az ismeretlen rém filmkritika

Ennél ezerszer ijesztőbb slendermanes videókat nézhetünk a neten, ráadásul ingyen.

Minden Stephen King utalás a CASTLE ROCK sorozatból

A Stephen King regények rajongóinak igazi csemege lehet a Castle Rock címet viselő széria, ugyanis a sorozatban egymást érik az utalások King különböző műveire. De sikerül-e megtalálni mindent? Nem vagyunk benne biztosak.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata