Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Pókember már nem a Marvel Filmes Univerzum része

A Sony és a Marvel felrúgta a korábbi megállapodást, a Pókember: Idegenben volt Peter Parker utolsó kalandja a Bosszúállók univerzumában.

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy most hogy a Pókember: Idegenben átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt és ezzel messze minden idők legsikeresebb Pókember-filmje lett, a Sony és a Marvel megszakítja az eddigi együttműködést.

Credit: BossLogic

Mint a Deadline megírta a Marvel és Kevin Feige is kihátrált a Pókember-filmekből azt követően, hogy nem tudott megegyezni a Sony stúdióval. Az ok állítólag az, hogy a Marvel újra akarta tárgyalni a szerződést a Sonyval, amely eddig önállóan finanszírozta a Pókember-filmeket, és ezek bevételein sem kellett osztozkodnia, cserébe viszont a Marvel Moziverzum használhatta Pókember karakterét a filmjeiben és a reklámanyagaiban, termékein.

A Marvel azt szerette volna, ha 50-50 százalékban osztoztak volna a Pókember-filmek bevételein, cserébe bezálltak vona ugyanllyen arányban a film büdzséjébe – de erről a Sony hallani sem akart.

A helyzet azért is érdekes, mert Pókember karaktere szerves része a Marvel 4. fázisának,ráadásul mind a karaktert alakító Tom Holland, mind a rendező Jon Watts további két filmre még le van szerződve.

Habár a Deadline, mint tényről számolt be a szakítás kapcsán, addig a Variety azt írja, hogy még folytatódhatnak a tárgyalások a két stúdió között.

A Pókember karaktere tulajdonképpen összenőtt a – Disney tulajdonú – Marvel filmjeivel, pedig magának a karakternek 1999 óta a Sony Pictures birtokolja a filmes jogait. A szuperhős nevével fémjelzett önálló filmek esetében mindeddig a Sony állja a költségeket és hozzá is folyik be a bevétel, azon filmek esetében viszont, amelyekben csak “vendégszereplő” ez a karakter, a Disney részesül a bevételből.

A japán cég eddig öt önálló Pókember-filmet készített, hármat Tobey Maguire-rel, kettőt pedig Andrew Garfielddel, a legutóbbi két játékfilm producere Kevin Feige volt.

FRISSÍTVE: Megérkezett a Sony hivatalos közleménye:

A stúdió a The Hollywood Reporternek megerősítette, hogy már nem Kevin Feige a producere a Pókember-filmeknek, illetve visszaléptek a közös rendezés jogától, miután nem tudtak megegyezni a Disneyvel. A stúdió közleményében arra lehet következtetni, hogy Kevin Feige volt az, aki “idő hiányában” felállt a Pókember produceri székéből:

Reméljük, hogy a jövőben ez változhat, de megértjük, hogy a Disney sok új felelősséggel bízta meg Kevin Feige-t, beleértve a frissen megszerzett új Marvel karaktereket, így nem maradt ideje arra, hogy a Pókember-film jövőjén dolgozzon, amit jelenleg nem birtokol a Marvel Studios. Kevin félelmetes és hálásak vagyunk az ő segítségéért és útmutatásáért, és nagyra értékeljük azt az utat, amit segített kitaposni, de folytatni fogjuk azt.

Pókember tehát nem fog feltűnni a további Marvel-filmekben, de a Sony mindenképpen folytatni akarja a munkát Tom Hollanddal.

Várjuk a Marvel közleményét.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<