Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Pokolian nyomasztó a THE LIGHTHOUSE előzetese

A The Witch című kulthorror rendezőjének új filmje is elég elképesztőnek tűnik.

A tavaly bemutatott Az eltűnteket követően, ismét egy világítótornyot és azt az őrzőket középpontba állító nyomasztó film érkezik. 

A boszorkány rendezőjének, Robert Eggersnek az új filmje 1890-ben játszódik egy New England-i szigeten, ahol két világítótoronyőr (az idősebb Willem Dafoe, az ifjabb pedig Robert Pattinson) teljesíti szolgálatát, aztán egyszer csak szépen lassan elkezdenek becsavarodni – de valami pokoli nyomasztó módon, pedig a trélerben még egy sellő is feltűnik (őt a fenti plakáton is felfedezhetjük). Az előzetesben látható szürreális fekete-fehér négyzetes képkockák szinte teljességgel ráülnek a nézőre, ha nem lenne elég, hogy az egész egy aprócska szigeten játszódik, Eggers még a képet is szűkebbre vette, hogy még nagyobb legyen a bezártságérzetünk.

A 35 mm-es filmre forgatott The Lighthouse sztoriját a rendező a testvérével, Max Eggersszel közösen írta. A cannes-i világpremier (ahol FIPRESCI-díjat nyert) után a film ott lesz a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

Az A24 stúdiónak köszönhető The Lighthouse októberben debütál az amerikai mozikban, magyar premierről egyelőre nincs hír.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<