Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

‘Poltergeist – Kopogó szellem’ kritika – Ez 30 éve sem lett volna menő

Gil Kenan, a Szikraváros és a Rém rom után újabb horrorba vágta a fejszéjét, ráadásul nem is kicsibe, hiszen az 1982-es Poltergeist – Kopogó szellemet kívánta átvinni egy nagyobb ráncfelvarráson – már csak a a kérdés, hogy miért?

Poltergeist Kopogó szemmel kritika

A már 30 éve is kulthorrornak számító Poltergeist mondjuk az a cím, amivel be lehet vinni most is egy horrort a mozikba, úgy hogy mind Kenan, mind a stúdió kellő motivációval rendelkezett ahhoz, hogy megalkossa a filmet, csak hogy elfelejtették, hogy ez a film (mármint az eredeti) nem a digitális szarságai miatt került abba a státuszba amibe.

A filmben egyébként a Bowen családot ismerhetjük meg, akik új helyre költöznek, az új házról éppen csak azt nem tudják, hogy egy olyan lakóövezetben épült, amely korábban temető volt. A megzavart holtak kopogó szellemei dühösek is lesznek, de hogy miért éppen csak ezt az egy családot cseszegetik arra nem kapunk választ, vagyis de, hiszen elhangzik a filmben, hogy a család legkisebbik tagja Madison (Kennedi Clements) biztosan a holtakkal való beszélgetés adottságával született…

poltergeist-remake-cast

Az efféle következtetésektől hemzsegő filmnek már csak a párbeszédei kínosabbak, hiszen talán két értelmes, bárhová is vezető mondat nem hangzik el a filmben, de még annál is találunk hiteltelenebbet, elég csak arra gondolni, hogy a Bowen családfők (Sam Rockwell, Rosemarie Dewitt) hogyan reagálják le a kislányuk a szellemvilág általi bekebelezését, vagy arra, hogy a nagy házátalakításos finálé során az egész szomszédságban nem tűnik fel senkinek, hogy Bowenék portáján valami nagyon fura dolog zajlik.

poltergeist2015

A Poltergeist sajnos tényleg nem érdemli meg a billentyűzet koptatást, hiszen semmilyen érzelmet nem vált ki az emberből a megtekintése, mind a horror, mind a thriller címkék túl hízelgőek számára. Mindenkinek jobb lett volna, ha ez a film el sem készül, 10/3-nál nem nagyon érdemel többet.

<