Prison Break: Resurrection – Így kezdett A szökés 5. évada

Kaniel Outis

Emlékszem anno 14-15 évvel ezelőtt, amikor felmerült A szökés sorozat lehetősége, a FOX kétszer is visszadobta a projektet, mondván senkit nem érdekelne egy effajta procedurális sorozat. Aztán a Lost és a 24 sikere végül megnyitotta az utat Paul Scheuring sorozata előtt, amely végül két piszok erős és két gyengébb évadot élt meg – na meg tévéfilmet.

prisonbreakcodename

A szökés a tévének nagyjából az, mint a Halálos iramban a mozinak. Nagy melodrámák, túlbonyolított összeesküvés elméletek, akció, vicceskedés és persze kőkemény, mégis szerethető karakterek. Hogy aztán ezt ismét el lehet-e adni, vagy változtatni kell a recepten ez volt az idei év nagy kérdése, de nagyon úgy tűnik, hogy az alkotók az előbbi utat választották.

A szökés ugyanis sem stílusában, sem hangulatában nem változott. A kvázi pilot, a Prison Break: Resurrection első része beváltja a funkcióját, tipikusan történetmegalapozós, csapat összerakós epizód, aminek azok szenvedik meg a kárát, akik a sorozat régi nézői. Csakhogy az alkotók új nézőket is beszeretnének rántani, emiatt pedig kevésbé élvezhető, abszolút felvezetés-jellegű első részt kaptunk.

A szökés 5. évad kritika

Persze még így is remek volt látni T-Bag, Michael, Lincoln, Sucre, C-Note vagy éppen Sara közös jeleneteit, de ezek az új nézőknek nem feltétlenül jelentettek sokat, ahhoz sokkal mélyebbnek kellett volna lenniük. A párbeszédek persze sosem voltak a sorozat erősségei, úgy tűnik ezt az elmúlt majd egy évtizedben sem sikerült kicsiszolnia a sorozat alkotóinak…

Prison-Break-5x01-2

A történet viszonylag egybites: Lincoln tudomására jut, hogy Michael – valószínűleg – nem halt meg, s ő meg is szervezi a nagy mentőakciót, amihez persze azonnal csatlakoznak a régi cimborák és persze egyből feltűnnek a titokzatos háttéremberek ügynökök, akik ezúttal hangtompítóval járják az utcákat, na meg elintézik, hogy T-Bagnek ne kéz nélkül kelljen leélnie az életét. (Vajon lesz bármilyen szerepe annak a robotikus kéznek?)

Prison-Break-5

Szólj hozzá