szerda, január 27, 2021

Prison Break: Resurrection – Így kezdett A szökés 5. évada

-

Emlékszem anno 14-15 évvel ezelőtt, amikor felmerült A szökés sorozat lehetősége, a FOX kétszer is visszadobta a projektet, mondván senkit nem érdekelne egy effajta procedurális sorozat. Aztán a Lost és a 24 sikere végül megnyitotta az utat Paul Scheuring sorozata előtt, amely végül két piszok erős és két gyengébb évadot élt meg – na meg tévéfilmet.

prisonbreakcodename

A szökés a tévének nagyjából az, mint a Halálos iramban a mozinak. Nagy melodrámák, túlbonyolított összeesküvés elméletek, akció, vicceskedés és persze kőkemény, mégis szerethető karakterek. Hogy aztán ezt ismét el lehet-e adni, vagy változtatni kell a recepten ez volt az idei év nagy kérdése, de nagyon úgy tűnik, hogy az alkotók az előbbi utat választották.

A szökés ugyanis sem stílusában, sem hangulatában nem változott. A kvázi pilot, a Prison Break: Resurrection első része beváltja a funkcióját, tipikusan történetmegalapozós, csapat összerakós epizód, aminek azok szenvedik meg a kárát, akik a sorozat régi nézői. Csakhogy az alkotók új nézőket is beszeretnének rántani, emiatt pedig kevésbé élvezhető, abszolút felvezetés-jellegű első részt kaptunk.

A szökés 5. évad kritika

Persze még így is remek volt látni T-Bag, Michael, Lincoln, Sucre, C-Note vagy éppen Sara közös jeleneteit, de ezek az új nézőknek nem feltétlenül jelentettek sokat, ahhoz sokkal mélyebbnek kellett volna lenniük. A párbeszédek persze sosem voltak a sorozat erősségei, úgy tűnik ezt az elmúlt majd egy évtizedben sem sikerült kicsiszolnia a sorozat alkotóinak…

Prison-Break-5x01-2

A történet viszonylag egybites: Lincoln tudomására jut, hogy Michael – valószínűleg – nem halt meg, s ő meg is szervezi a nagy mentőakciót, amihez persze azonnal csatlakoznak a régi cimborák és persze egyből feltűnnek a titokzatos háttéremberek ügynökök, akik ezúttal hangtompítóval járják az utcákat, na meg elintézik, hogy T-Bagnek ne kéz nélkül kelljen leélnie az életét. (Vajon lesz bármilyen szerepe annak a robotikus kéznek?)

Prison-Break-5

Kapcsolódó bejegyzések

Morgan Freemannel jön A szökés új verziója

Új sorozat indul a History Channel műsorán A nagy szökés Morgan Freemannel (Great Escapes with Morgan Freeman) címmel.

Visszatér a magyar tévénézők egyik nagy kedvence!

Újabb évadot kap A Szökés - az egyik főszereplő jelentette be az Instagramon.

Még idén elkezdődhet A szökés 6. évadának forgatása

A szökés egyik főszereplője, Dominic Purcell az Instagramon rendesen felcsigázta a rajongóit, most úgy tűnik, végre elkészül az új évad a börtönös sorozatból.

VADÁSZAT filmkritika

Tizenkét idegen egy tisztáson ébred. Nem tudják, hol vannak, és hogy kerültek oda. Nem tudják, hogy egy nagyon különleges célból lettek kiválasztva. Ez a cél pedig… a Vadászat.

Friss

Technikai problémák miatt állt le az HBO GO

Ha nem megy az HBO Go, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a szolgáltatónál vannak fennakadások.

Válik Az Esernyő akadémia sztárja

Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page), Az Esernyő Akadémia sztárja, tavaly decemberben jelentette be, hogy transznemű.

Ha Shonda Rhimes visz elég könyvet a nyaralásra, el sem készül A Bridgerton család sorozat

Julia Quinn, A Bridgerton család alapjául szolgáló Bridgerton-regénysorozat írója elég vicces sztorit osztott meg a napokban.

39 évesen meghalt Jeanette Maus

Jeanette Mausnál 2020 áprilisában diagnosztizáltak vastagbélrákot.

A Hírstart ajánlata