Hír és közéleti magazin

Queen of Shadows – Érkezik az Üvegtrón sorozat a Hulu gyártásában

Jó hírek érkeztek a Sarah J. Maas rajongók számára, ugyanis a z SYFY Wire oldalára felkerült a Queen of Shadows is a 2018-ban várható könyvadaptációk közé. Igaz, egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a forgatókönyv kész van, viszont a szereplőgárdáról, illetve a főszereplő orgyilkost, Celaena Sardothient alakító színésznőről nincs információnk. A Throne of Glass olyan hatalmas rajongói bázissal rendelkezik, hogy nem véletlen a gyártó óvatossága. Jeff Bezos, az Amazon alapítója, szeptemberi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Trónok harcához hasonló grandiózus sorozatot szeretne a képernyőre vinni, és úgy látszik, hogy a Hulu ebben partner is lesz.

Queen of Shadows-Forgatókönyv

A sorozat érkezéséig pedig bátran vegyük elő újra az Üvegtrón sorozat köteteit, és mélyedjünk el újfent/vagy első ízben ebben a csodálatos, izgalmas világban.

Magyarországon a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelentek meg a sorozat kötetei, szintén az írónő tollából származó, nagy sikerű ACOTAR könyvekkel együtt.

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Fülszöveg:

Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.

Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.

A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.

Throne of Glass