Vége: Fél évet élt a Quibi streaming-szolgáltató

Azzal a gondolattal kezdték, hogy a következő generáció streaming-platformja lesznek, ehhez pedig irdatlan sok pénzt mozgattak meg a különböző nagy filmstúdiók bevonásával.

Hamarosan érkezik a QUIBI VOD-szolgáltatása, ezt kell tudni róla

A Quibi már az indulásakor kockázatos vállalkozásnak tűnt, hiszen éppen akkor ajánlottak a sorozat- és filmrajongóknak olyan felületet, amit akár utazás közben a telefonjukon is élvezhetnek, aki szinte mindenki a saját lakásába lett száműzve a koronavírus-járvány kirobbanása miatt.

A fél évvel ezelőtt indult szolgáltatásnak alig lett előfizetője, az 1,8 milliárdos befektetésből októberig 1,65 milliárd dollárt éltek fel, vagyis hatalmas veszteségeket könyvelhettek el.

1,7 millió letöltést produkált a Quibi az első héten

“A Quibi nagy ötlet volt, és senki sem akarta volna jobban elérni, mint mi. A kudarc nem a próbálkozás hiánya volt; megfontoltuk és kimerítettük a rendelkezésünkre álló minden lehetőséget.” – írja levelében a Qubit kitaláló Jeffrey Katzenberg és Meg Whitman, akik szerint két dolog vezethetett a kudarchoz. Vagy nagyon rosszul időzítettek, vagy eleve nem volt elég erős az ötletük.

Szólj hozzá