Hír és közéleti magazin

Ragadozók – Fekete lesz Fekete Kanári

Megindult a casting a DC Ragadozók mozifilmje kapcsán.

Gőzerővel tart a Birds of Prey (Ragadozók) mozifilm szereposztása, amelyben többek közt olyan ikonikus női karakterek bukkannak fel a Batman-univerzumból, mint a Vadásznő, a Fekete Kanári vagy éppen Renee Montoya nyomozónő.

Jelöltekből, meghallgatottakból nincs hiány, de a casting egyik legérdekesebb eleme, hogy Laurel Lance, vagyis Fekete Kanári szerepére fekete színésznőt keresnek, így Gugu Mbatha-Raw, Jurnee Smollett-Bell és Janelle Monae is esélyes az eddig minden körülmények között fehér bőrű Dinah Laurel Lance szerepére.

Balról jobbra: Gugu-Mbatha Raw, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead, Justina Machado

A gothami rendőrség leszbikus nyomozónője, Renee Montoya szerepére Justina Machado és Roberta Colindrez az esélyes, szóval mint látható itt a dominikai származású nyomozónő szerepére csodamód nem ázsiai etnikumú színésznőt keresnek.

Meg hát keresnek más szerepére ázsiait. Méghozzá egy igencsak fiatalt, hiszen a Birds of Preyben a hírek szerint Cassandra Cain 12 év körüli lesz – Cassandra egyébként a sorban a harmadik olyan karakter, aki Batgirlként tűnt fel a képregényekben.

Vadásznő szerepével kapcsolatban olyan nevek jöttek szóba, mint Sofia Boutella, Mary Elizabeth Winstead, Cristin Milioti és Margaret Qualley, itt ha mondjuk van egy kis humorérzékük, akkor egyértelműen az algériai származású Boutellát választják a szerepre.

A filmben természetesen Harley Quinn is feltűnik majd, őt a Suicide Squadhoz hasonlóan Margot Robbie alakítja majd.

A Cathy Yan (Dead Pigs) rendezésében készülő Birds of Prey várhatóan 2020-ban kerül majd a mozikba.