Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Rangos tévés díjat nyerhet a VOLT EGYSZER EGY VADKELET

A Spektrum saját gyártású produkciója, a Volt egyszer egy Vadkelet- Emir Kusturicával shortlistre került a cannes-i Content Innovation Awardson.

A jelölést azok az alkotások kaphatták meg, amelyek valamilyen egészen innovatív tartalmat mutattak be a tévés szakmában.

A forgalmazókat és a tartalomgyártókat méltató Content Innovatoin Awards-on 15 zsűritag – köztük a BBC Studios, National Geographic, és Viasat World szakembere – összes 23 kategóriában díjazza majd a produkciókat, a legjobb rövidfilm kategóriától kezdve a legjobb musicalig, és drámáig. A Spektrum sorozata az „Az év tévés dokumentumfilmje” kategóriában került be a legjobbak közé.

A díjakat október 13-án adják át Cannes-ban.

A Volt egyszer egy Vadkelet- Emir Kusturicával című dokumentumfilmet Máté Krisztina, producer és Hadas Kriszta főszerkesztő készítette a Spektrum megbízásából. Az ötrészes műsor a rendszárváltás időszakát mutatja be Közép- és Kelet-Európában, kiderül, hogy az új rendszerben mi mindenre voltak hajlandók az emberek azért, hogy boldoguljanak, vagy éppen kitűnjenek a szürke hétköznapok és emberek közül. 25 különleges történet mutat be a sorozat, az ezotéria, a divat, a pornóbiznisz, a gasztro és a régi és újgazdagok világából. Teszi ezt nem más, mint Emir Kusturica, a világhírű filmrendező, színész, forgatókönyvíró és zenész segítségével, aki maga is a 80-as, 90-es évek Közép-Kelet Európájának emblematikus figurája.

A Content Innovation Awards 2019 – „Factual TV Project of the Year” jelöltjei:

The Garden Productions for 24 Hours in A&E
Renegade Pictures; Distributed by Cineflix Rights for Extreme Tribe: The Last Pygmies
Arrow Media for Under The Wire
TV Channel Five, Russia (JSC Teleradiocompany Petersburg) for Scarlet Sails 2019
AMC Networks International Central and Northern Europe for Untold Stories of Eastern Europe with Emir Kusturica
Gusto Worldwide Media for DNA Dinners

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<