Hír és közéleti magazin

Nem engedi haza Szoboszlait a válogatott meccsre a Salzburg, a kommentelők nekiestek a csapat Facebook-oldalának

Szoboszlai Dominik a hírek szerint nem kapta el a vírust, a Red Bull Salzburg mégsem engedi haza. A szurkolók nagyon dühösek, hiszen sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra.

A Red Bull Salzburg a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Maccabi Tel-Aviv elleni BL-mérkőzést követő koronavírusteszt három labdarúgónál is pozitív eredményt hozott.

A meg nem nevezett játékosok tünetmentesek, és rögvest karantén alá helyezték őket, így nem játszhatnak a Hartberg elleni, vasárnap 14.30-kor kezdődő bajnokin sem. A klub tájékoztatta az osztrák szövetséget, az osztrák Bundesligát és az egészségügyi hatóságokat is.

A csapat többi tagja karanténba kerül megelőzés miatt, ami az esetükben azt jelenti, hogy csak az otthonuk és az edzések vagy a meccsek helyszíne között mozoghatnak. Hozzáteszik, hogy az ellenőrzések gyakorisága is megnő a következő napokban.

A klub hozzáteszi, hogy a válogatott játékosok behívóit törölni kell a következő két hétben – ennek értelmében Szoboszlai Dominik nem játszhatna a bolgárok elleni, csütörtöki Eb-pótselejtezőn.

Hogy Szoboszlai nem játszhat a bolgárok ellen, azt az MLSZ is megerősítette közben.

Kérdés, hogy ha Szoboszlai nem érintett (már ha nem érintett), akkor miért nem térhet haza, hiszen ehhez csupán két negatív tesztet kellene produkálnia, ennek elvégzésére pedig még van idő.

Közben a magyar szurkolók nekiestek a Red Bull Salzburg hivatalos Facebook-oldalának és azt követelik, hogy a csapat engedje haza a válogatott sztárját a sorsdöntő EB-pótselejtezőre.

“Soha többé nem iszok Red Bullt, ha Szoboszlait nem engeditek el a válogatotthoz! No Szoboszlai, no Red Bull”;

“Engedjétek haza Szoboszlait. Ha nem teszitek, kimegyünk érte és nem kapjátok vissza!”;

“Nagyon fontos meccs jön a bolgárok ellen Szoboszlai alappillére a válogatottnak… Ne basszatok ki velünk!!! Követeljük Szoboszlait!!!”

ilyen, és ehhez hasonló kommentekkel árasztják el a Red Bull Salzburg Facebook-oldalát, de van olyan kommentelő is, aki egy az EB-n az osztákoknak lőtt gólt felidézve jegyezte meg, hogy a szomszédok biztosan “fosnak, hogy kijutunk”.

A Nemzeti Sport információi szerint egyébként Szoboszlai nincs a pozitív koronavírus-tesztet produkáló játékosok között.

Vajon közbelép a politika és Orbán Viktor személyesen jár majd közben, hogy Szoboszlai Dominik hazajöhessen a meccsre?