Régimódi detektívsorozatot készít Steven Spielberg cége

Steven Spielberg Amblin Television-je Walter Mosley detektívregényei alapján készít sorozatot Ezekiel ‘Easy’ Rawlins karakteréről.

Már azt is lehet tudni, hogy Sylvain White vezeti majd a sorozatot, és a pilot epizódot is ő fogja rendezni, míg az Amblin Television társelnökei, Darryl Frank és Justin Falvey, a könyveket író Walter Mosley, valamint a BOB FilmHouse is részt vesz a produkciós munkálatokban.

Az 1950-es években, Los Angelesben játszódó dráma Easy Rawlins történetét követi, aki egy afro-amerikai második világháborús veterán, aki a háborút követően detektívnek áll. Az Amblin azt ígéri “tiszteletben tartja a történetmesélés nagy hagyományait a detektív műfajban, miközben feltárja a faji egyenlőtlenségeket és azt a társadalmi igazságtalanságot, amelyet fekete emberek és más színes bőrű emberek tapasztalnak”.

Mosley 15 regényt és novellagyűjteményt írt Rawlins főszereplésével, a karakter korábban az 1995-ben megjelent Kék ördög (Devil In A Blue Dress) című filmben is szerepelt a képernyőn, ennek főszereplője Denzel Washington volt.

A legutóbbi Easy Rawlins-regény, a Blood Grove február 2-án jelent meg. Walter Mosley egyébként a Snowfall címet viselő FX krimi ügyvezető producere is .