Tévés hírek Rekordnézettséget hozott az Izland elleni meccs az M4 Sportnak

Rekordnézettséget hozott az Izland elleni meccs az M4 Sportnak

Az MTVA sajtóközleménye szerint több mint 770 ezer néző követte a magyar csapat sorsdöntő mérkőzését ezen a csatornán.

Csütörtök este egy rendkívül kiélezett találkozón Magyarország kijutott a jövő évre halasztott, részben hazai rendezésű Eb-re. Az Izland elleni összecsapás idejében 773 757 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) szurkolt az M4 Sport képernyője előtt.

A tévénézők 18 százaléka választotta ezt a találkozót, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót megelőzött. A találkozó súlyát és népszerűségét az is mutatja, hogy 1 358 614-en kapcsolódtak be a közvetítésbe legalább egy percre. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, melyet 84 777-en követtek élőben online.

Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója a mérkőzés után bejelentette, hogy a válogatott kijutásáról dokumentumfilm készül.

Kiemelt kép: Szoboszlai Dominik gólöröme a magyar válogatott második gólja után a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezõ mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én. Mellette Fiola Attila. A magyar válogatott 2-1-re gyõzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. MTI/Illyés Tibor