Hír és közéleti magazin

Relic Hunter – Az elveszett ereklyék fosztogatói sorozat

Hírek, érdekességek, információk a Relic Hunter – Az elveszett ereklyék fosztogatói című sorozatról.

Sydney Fox a Trinity College egyik nagy tudású és elismert professzora, aki a tanításon kívül ereklyevadászattal foglalkozik. A sorozat első részében megjelenik az új tanársegédje, Nigel Bailey, aki eddig Cambridge-ben tanult. A sorozat állandó főszereplője Claudia, a történelem tanszék titkárnője (akit a harmadik szériában Karen vált fel), akit egyáltalán nem vonz a történelem. Csak azért a dolgozik Sydneynek, mert az apja nagy összegekkel támogatja az egyetemet. Sydney szerint nála a történelem Marilyn Mansonnal kezdődik és végződik.

Minden egyes epizód egy-egy híres vagy fontos műtárgy (a sorozatban következetesen az ereklye megnevezést használják, holott a szó szoros értelmében csak kevés ereklye keresésére indulnak) kereséséről szól. Az első képekben mindig néhány történelmi jelenetet láthatunk, amelyek megmutatják, hogy hogyan is tűnik el az épp aktuális ereklye. Ezt követően visszatérünk napjainkba. Sydney és Nigel ilyenkor általában az egyetemen tartózkodnak. Itt szokták őket meglátogatni azok az emberek, akik szeretnének bizonyos ereklyék nyomára bukkanni, majd felkérik Sydney-t, hogy keresse meg azt. Sydney pedig útra kel, hogy teljesítse a megbízást, útjaira pedig magával viszi az esetlen, de szintén nagy tudású Nigelt is.

Nemcsak Nigelék, hanem néhány pénzéhes bűnöző is szemet vet rájuk, ezért Sydneynek és Nigelnek minden tudásukat és ügyességüket be kell vetniük, hogy a felbecsülhetetlen értékű ereklyék ne jussanak gazfickók kezére, akik nem múzeumnak, hanem magángyűjtők kezére adnák a műtárgyat, ha éppenséggel nem a megsemmisítése a céljuk.

Relic Hunter

Alkotók:

Bill Taub, Jon Levinson

Főszereplők:

Tia Carrere (Sydney Fox)
Christien Anholt (Nigel Bailey)
Lindy Booth (Claudia, 1-2 évad)
Tanja Reicher (Karen)
Tasha de Vasconcelos (Kahina)
Jonah Lotan (Tovar)

Vendégszereplők:

Amerikai csatorna:

CBS (1999-2002)

Magyar csatorna:

TV2, AXN

A sorozattal kapcsolatos hírek.