Hír és közéleti magazin

Remek előzetest kapott az HBO FAHRENHEIT 451-e

Az HBO-nál készül újabb adaptáció Ray Bradbury klasszikus regényéből, a Fahrenheit 451-ből.

Michael B. Jordan formálja meg Guy Montagot, aki könyvégető cenzorból lázadóvá válik, Michael Shannon lesz főnöke és mentora, a női főszereplő Clarrise-t pedig Sofia Boutella fogja játszani. A forgatókönyvírói és rendezői feladatokat a remek 99 Homes-t jegyző Ramin Bahrani látta el.

Most tehát itt az eddigi leghosszabb trailer, amelyben alapos betekintést nyerhetünk Bradbury 2018-ra aktualizált antiutópiájába, ahol egyre kevesebb a könyv, de annál több a képernyő, a hologram és a mesterséges intelligencia. Reméljük, tartalmilag is sikerül majd modernizálni a történetet – bár az is tény, hogy a diktatúrák működése (sajnos) nem sokat változott az eltelt évtizedek folyamán.

Már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor mutatják be a filmet: május 19-én nézhetjük meg a Fahrenheit 451-et az HBO-n.

A Fahrenheit 451 egy 1953-ban megjelent disztópikus sci-fi regény Ray Bradbury tollából. A regény egy olyan jövőbeli Amerikában játszódik, ahol betiltották az olvasást, és elégetik a könyveket. Központi témája a televízió irodalomra mért negatív hatása, és felhívja a figyelmet az olvasás és az önálló gondolkodás fontosságára. A Fahrenheit 451-ben ábrázolt társadalom kártékony hatásúnak találja az irodalmat; információt csak televíziós műsorokból és képregényekből lehet szerezni, melyeket erőteljesen meghamisítottak és cenzúra alá vetettek.