kedd, január 26, 2021

Remek volt a The Man in the High Castle 2. évada

-

Nem sok sorozatot tudok mondani, ami olyan tökéletesen épült volna fel, mint az Amazonon futó The Man in the High Castle – pedig a második évada showrunner nélkül futott.

Obergrupppenführer Smith

Ez az a sorozat, amelynek minden egyes apró szálának köze volt a nagy egészhez, mi több hatással az egész sorozatbéli világra.

Bár az évad közben voltak olyan szálak, amik nem igazán hoztak lázba (lásd Frank Frink és társainak évődése), de ezért az utolsó két részben olyan látvány- és eseménypornóval kárpótoltak, hogy csak kapkodtam a fejem.

the-man-in-the-high-castle-season-2-official-trailer

Obergruppenführer Smith mostanra egyértelműen az első számú motorja lett a sorozatnak, mind a színész Rufus Sewell, mind a karakter hatalmast dobbantott a második évadban, de a „másik oldalon” a Juliana – Tagomi sztorivonal is több, mint erősre sikeredett – ráadásul láthattuk, hogy a „másik oldalról” simán lehet áthozni tárgyakat, ami nekem azért elég wtf-pillanat volt.

Kido felügyelő is nagy mágus, kíváncsi leszek, hogy a vezérei halálával mennyire kap befolyásos szerepet a továbbiakban, mert ő még alaposan megkavarhatja a japán-német-lázadó halmaz amúgy sem álló vízét.

the-kempeitai-hq-explosion-in-the-man-in-the-high-castle-season-2

Meglepően száraz volt viszont a sztorija Joe Blake-nek, s bár jó volt egy kis időt eltölteni a Náci Birodalom központjában, sem Joe, sem az apja nem produkált egyetlen erős jelenetet sem, bár könnyen lehet, hogy a karakter szándékos szürkítésével akartak váratlant húzni a sorozat készítői.

Összességében szerintem remek volt az évad, olyan igazi 10/10-es, úgyhogy nagyon várjuk a folytatást.

Kapcsolódó bejegyzések

Befutott a The Walking Dead alkotójának új animációs sorozata

Invincible címen az Amazonra érkezik Robert Kirkman új animációs sorozata, amelyben több The Walking Dead-szereplő is munkát vállalt.

2021 legjobban várt új sorozatai – TOP 25

Sorozatot néznél, de nem tudod melyikbe kezdj bele? Összeszedtük 2021 legérdekesebb és legjobb sorozatait.

Az Amazon mutatja be a Tomorrow War című akció-scifit

Az Amazon 200 millió dollárért megvásárolhatja a Paramount és Skydance közös akciófilmjét, a Chris Pratt (Jurassic World) főszereplésével készült Tomorrow War-t, írja a Collider.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata