Remekre sikerült a ‘Sikoly’ 1. évada

Az idei nyár egyik legnagyobb szenzációja – a Mr. Robot mellett – a MTV szériája, a Sikoly, amely a napokban elhunyt Wes Craven által megálmodott filmfranchise mondhatni példaértékű sorozatos változata.

Sikoly sorozat finálé

Bár már az első részben elhangzott, hogy egy slasherből nem lehet normális és szórakoztató tévésorozatot készíteni, a Sikoly sorozat önmagára rácáfolva, mondhatni 10 tökéletes epizóddal szórakoztatott minket.

A sorozat egyik legnagyobb erőssége az volt, hogy nem vette komolyan saját magát és úgy tudott meta-sorozat lenni, hogy nem önmagát ismételte folyamatosan, ráadásul egyszerre volt kiszámítható és fordulatos.

Hello Emma

A sorozat fináléja igazán pörgősre sikeredett, gondolom nagyon sokan eltalálták a gyilkos kilétét, ahogy az évad végi csavart is, bár hozzáteszem én nem erre a befejezésre számítottam, vagy inkább konkrétan úgy mondom, hogy a cliffhangerben valamelyik más karakterre tippeltem volna.

Összességében remek évad volt, még talán jobb is, mint amire előzetesen számítani lehetett, a zsáneren belül simán 10/10-es sorozat, szóval Ryan Murphy Scream Queensének nagyon fel van adva a lecke.

Hozzászólás