Sorozatkibeszélők Resident Alien - sorozatajánló

Resident Alien – sorozatajánló

Megérkezett az Alan Tudyk főszereplésével készült Resident Alien, amelyben egy alakváltó űrlény kisvárosi kalandjait követhetjük figyelemmel.

10 évvel ezelőtt még tűkön ülve vártunk minden SyFy sorozatpremiert, manapaság már 10-15 sorozatra jut egy olyan sorozatuk, amire valóban érdemes várni. Most éppen ilyen az Alan Tudyk főszereplésével készült Resident Alien, amelyben egy alakváltó űrlény kisvárosi kalandjait követhetjük figyelemmel.

A sztori röviden annyi, hogy egy az emberiség elpusztítását előkészítő űrlény balesetet szenved űrhajójával, aminek következtében itt ragad a Földön, úgy, hogy még a nagy terv előkészítése is kudarcba fullad. Még szerencse, hogy egy a világtól elzárt coloradói kisvárosban zuhan le repülőjével, vagyis különösebb felhajtás nélkül meg tudná húzni magát és pár hónapig sikerül is elkerülnie a felhajtást, majd egy nap a rendőrség kopogtat a tóparti házának ajtaján.

Resident Alien sorozat 2021

Pontosabban nem az ő házának, hanem az időnként itt telelő orvosénak, akit még az érkezés első napján nyírt ki és akinek felvette az alakját. Hősünk kénytelen a városba, emberek közé merészkedni, hogy aztán megtapasztalja milyen is az a faj, amit ő nagyjából egy gyíkkal tesz egyenlővé. És aztán azon kapja magát, hogy ő a kisváros különc orvosa, aki még egy nyomozásból is kiveszi a részét.

A Resident Alien esetében is bőven érezhető a SyFy-ra jellemző alacsony költségvetés, de cserébe ezt kreativitással és remek humorral próbálják meg ellensúlyozni. A sorozat főhőse eléggé a végletekben mozog, hiszen miközben nagyra törő tervei vannak a földi élet elpusztításával kapcsolatban, egyre inkább szocializálódik, még ha kicsit Doktor House-osan vagy Dexteresen meg is kell játszania azt, hogy nem nagyon lóg ki a társadalomból.

Persze nem igazán sikerül neki és ezek a momentumok adják a sorozat legkomikusabb jeleneteit, na meg persze önmagában Alan Tudyk, aki sokadszor is bizonyítja, hogy imád kissé együgyű figurákat alakítani és nagyon jó is benne.

Resident Alien

A Resident Alien alapvetően komikus, de azért van egy kis sötét tónusa, ami elbillenti a fekete komédiák irányába, amiből meg manapság kevesebb van a kisképernyőn, jófajta meg még annál is kevesebb.

Hogy hosszú távon mennyire lesz sok vagy tud-e érdekes lenni (és leválni az egyelőre kiszámíthatónak tűnő vonalról, miszerint hősünk emberbarát lesz, aztán  a fináléban jönnek a társai, akik nem kegyelmeznének az emberiségnek) az persze jó kérdés, mindenesetre egyelőre nagyon jók az arányok.

A Resident Alien Chris Sheridan képregényes alapokkal bíró sorozata. A széria január 27-én rajtolt, egyelőre három epizód ment le, a sorozat első évada 10 részes lesz.