Ridley Scott: Az Exodus a legnagyobb filmem

Ridley Scott a nagy dolgokban hisz. Új filmje, az Exodus – Istenek és királyok (Exodus: Gods and Kings, hazai bemutató: december 11.) a bibliai időkbe vezet, hogy nagyon kalandosan és még látványosabban mesélje újra a világ egyik legismertebb történetét, ahogy Mózes kiszabadítja népét az egyiptomi szolgaságból.

Exodus_werk (1)

Az ókori Egyiptom megteremtésében a digitális trükkök természetesen hatalmas szerepet játszottak. De ami igazán meglepő: a szemkápráztató látvány egy része nem a trükkasztalon született ? valóban felépítették. Ramszesz fényűző udvarát Spanyolországban, Almeriában teremtették újra egy 204 holdas területen, melyet először buldózerekkel tisztítottak meg.

? A forgatás előtti egyik hajnalon álltunk Arthur Max-szal, a látványtervezővel, akivel már a Gladiátor-on is együtt dolgoztam, egy magaslaton, és bámultuk a semmiből születő hatalmas várost ? idézte fel a rendező. ? Egymásra néztünk, és tudtuk: ez az eddigi legnagyobb filmünk. Óriási feladat volt. 3D-ben forgattam, ott a forgatási helyszínen 3D-ben vágtam. Olyan volt, mintha turistaúton járnék egy régi-régi világban: csak a filmezés végén jöttem haza a jelenbe.

https://www.youtube.com/watch?v=Prjmc-VB79U

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart