Sorozatkibeszélők A Riverdale alkotója sem tudja pontosan milyen évet írnak a sorozatban

A Riverdale alkotója sem tudja pontosan milyen évet írnak a sorozatban

A Riverdale eddig eléggé időtlen volt, most azonban két utalást is kaptunk arra, hogy pontosan milyen évet írunk a sorozatban. De ettől csak összezavarodtunk.

(Aki még a magyar feliratra vár és csak az 5. évad 2. részénél tart, annak erősen spoileres lehet a lenti bejegyzés!)

A Riverdale sorozat 5. évadában egy 7 éves időugrásnak lehettünk szemtanúi, amely több szereplő életét is új megvilágításba helyezte. Csakhogy Veronica arról beszél a férjének a Riverdale legutóbbi részében, hogy 2021-ben már nem zárja ki egymást a karrier és az anyaság kérdése a nőknél. Ez azért meglepő, mert az időugrás előtti epizódban még 2020-ról van szó, legalábbis az 1945-ös osztály időkapszuláját a 75. évfordulóján nyitja ki Cheryl. 1945 + 75 az még testvérek között is 2020, vagyis a hét évvel későbbi Veronica és férje közötti párbeszédnek 2027-ben kellene játszódnia.

Az ET Online nem volt rest megkérdezni a sorozat alkotóját, Roberto Aguirre-Sacasa-t, aki eléggé meglepő választ adott.

“Vicces és nem vagyok benne biztos, de azt hiszem, hogy az érettségi epizódjában néhány szalagon ez szerepel: “Gratulálunk a 2021-es osztálynak.”  – mondta Aguirre-Sacasa, vagyis még nagyobb zavar van az erőben, hiszen, ha az alkotók szándéka szerint az osztály 2021-ben érettségizett, akkor hét évvel később semmiféleképpen nem mondhatja azt Veronica, hogy “2021-et írunk Chad, nem hallottad?”, hanem 2028-at ellene írnunk.

A sorozat alkotója azzal próbálta menteni a dolgokat, hogy a Riverdale esztétikája mindig is időtlen volt, amiben igaza is van, csak ez nem magyarázza meg a fenti bakit.