Hír és közéleti magazin

Riverdale sorozat pilotkritika

Riverdale (The CW)

Na most, hogy pontosan mi akar lenni a Riverdale, azt a pilot után elég nehéz lenne megtippelni. Mert bár az Archie Comics ifjúsági képregények (ezen alapul a sorozat) majd 80 éves múltra tekintenek vissza, az én életemből sajnos kimaradtak, egyedül Sabrina, a tini boszorkány és a Josie and the Pussycats neve mond valamit. Merthogy ők is az univerzum részei, de azt is tudom, hogy a Riverdale- és Archie-univerzumban sok más mellett szuperhősök és különleges képességgel bíró emberek is bőven vannak, de kiadtak például misztikus és horrorisztikus Archie képregényeket is. Hogy ezek a tévésorozat részei lesznek-e? Na ez az amit nem tudnék megmondani.

Riverdale -- "Pilot" -- Image Number:RVD101g_0050.jpg -- Pictured (L-R): KJ Apa as Archie, Camila Mendes as Veronica and Lili Reinhart as Betty -- Photo: Katie Yu/The CW -- © 2016 The CW Network. All Rights Reserved.

De még azt sem, hogy a Riverdale az új Tuti gimi kíván-e lenni, esetleg a Pretty Little Liars mintájára egy kisvárosi tini-intrikákkal teli krimi, vagy megborul majd, mint a Twin Peaks? A pilot ugyanis nem sokat segít ebben.

Az tény és való, hogy egy rejtélyes halálesettel indulunk, de ezután egy kisvárosi középiskola és annak tanulóinak életébe nyerünk betekintést. Van itt fiú-lány barátság, amiben az egyik fél többet akar, tanár-diák erotika, meleg haver, suli ribije, új lány, aki nem akar többi suliribi lenni satöbbi, satöbbi, de a karakterek egyelőre annyira sablonosak, hogy azt még nézni is rossz volt.

riverdale

Az atmoszféra egyelőre rendben van, a fényképezés is szép, de a karakterek mellett a párbeszédek sem túl meggyőzőek és egyelőre nem is sokat segítettek abban, hogy tudjuk milyen konfliktus mentén fog folyni a történet. Merthogy a tinibulik, lányharcok meg a ki kerül be a pom-pom lány csapatba hosszútávon biztos, hogy nem adnak elég érdekes tartalmat. Ott van még a fentebb említett rejtélyes haláleset is, amivel krimi szempontból akár át is szőhetnék az évadot, de egyelőre ehhez sem sok kapaszkodót kaptunk.

Az biztos, hogy a haláleset rendesen felborítja Riverdale életét, csak hogy nincs elég háttéranyagunk ahhoz, hogy tudjuk milyen volt itt ezelőtt a társadalom, mindenesetre a különböző családok közötti meccsek még érdekes intrikákat indíthatnak el.

Riverdale sorozat

Egyelőre tehát eléggé vakon vagyunk, hiszen a pilot nem rántja be az embert azonnal, mégis van benne valami, ami miatt pár részre még biztosan a sorozattal maradunk. Aztán majd elválik megérte-e.

60%
Tini Twin Peaks?
  • Szerintünk: