Hír és közéleti magazin

13 élet – Ron Howard filmet rendez a 2018-as barlangi mentőakcióról

2018-ban 12 gyerek és 1 felnőtt rekedt egy thaiföldi barlangban, Ahogy várható volt, filmre viszik történetüket.

A Tham Luang-barlangi mentőakció 2018. június 23. és július 10. között zajlott le a thaiföldi Csiangraj tartomány Nang Non-hegységében.

Ennek során egy 12 gyermekből és egy felnőttből álló csoportot mentettek ki egy vízzel elöntött barlangból. A fiatal labdarúgókból és edzőjükből álló kirándulócsoport a heves esőzések miatt rekedt a részlegesen elárasztott barlangban víz és élelem nélkül, miközben a mentésükre indult haditengerészeti búvárok életüket kockáztatva igyekeztek a lehetetlennek tűnő kimentésre, óriási médiafigyelem kíséretében.

A 13 élet (Thirteen Lives) című film forgatókönyvét William Nicholson (Gladiátor, Rendíthetetlen) írja, a rendezői székben pedig a megtörtént eseményeket előszeretettel feldolgozó Ron Howard (Egy csodálatos elme, Hajsza a győzelemért) foglal majd helyet.

Ígéretesnek tűnik a produkció, de gyorsan hozzá is tesszük, hogy emellett további 5 olyan projekt van folyamatban, amely a Tham-Lunag-i eseményeket fogja feldolgozni, köztük egy Netflixes minisorozattal.