Ron Howard Ausztráliában forgatja a thaiföldi barlangi mentés történetét

-

Ausztrália 13 millió ausztrál dollárral (2,9 milliárd forinttal) támogatja az MGM és Imagine Entertainment Thirteen Lives (Tizenhárom élet) című produkcióját.

A film felidézi azt, hogy 2018-ban egy ifjúsági focicsapat esett fogságba a heves esőzések okozta áradás miatt a thai Tham Laung-barlangban. A fiúk edzőjükkel napokig élelem nélkül várták, hogy elérjék őket a mentők, miközben az oxigénjük is fogyott a szűk helyen, ahova az emelkedő víz elől húzódtak. A csapat megmentésére nemzetközi mentőcsapat állt össze, amelyben brit és ausztrál búvárok is részt vettek.

13 élet – Ron Howard filmet rendez a 2018-as barlangi mentőakcióról

Paul Fletcher ausztrál kommunikációs, kiberbiztonsági és művészeti miniszter hangsúlyozta, hogy a produkció 435 munkahelyet teremt filmes szakemberek számára és több mint 96 millió ausztrál dollárt (21,5 milliárd forintot) hoz az ország gazdaságának. Mint mondta, nagyon büszke arra, hogy éppen Ausztráliában forgatják ezt a filmet, amely a sok önkéntes erőfeszítését, a nemzetközi mentőcsapat összetett mentési munkáját követi nyomon.

A filmben sok vizuális effektust is használnak majd, ami a helyi digitális és vizuális effektusokat készítő cégeknek is munkát teremt – tette hozzá a miniszter.

A Thirteen Lives című film az ausztrál kormány 400 millió ausztrál dolláros pénzügyi csomagjából részesül. A következő hét évben olyan nemzetközi produkciókat támogatnak a keretből, amelyek munkát teremtenek a filmiparban és hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez.

A barlangban több mint két hetet töltő csapatról és kimentésükről már több produkció is készült, köztük Tom Waller The Cave című filmje, amely tavaly a dél-koreai Puszani Filmfesztiválon debütált.

Kapcsolódó

Megérkezett a szeptember 11-i terrortámadásokat egy tárgyalóteremben feldolgozó The Mauritanian előzetese

Kevin Macdonald (Az utolsó skót király) rendezése február 19-én debütál Amerikában.

Jeremy Irons Hitlerrel néz farkasszemet a Netflix új filmjében

Jeremy Irons Oscar-díjas brit színész főszereplésével és német sztárstábbal filmesíti meg a München című bestsellert a Netflix.

Érkezik Ron Howard dokumentumfilmje a National Geographicra

Az Oscar-díjas Ron Howard alkotását a premier időpontjában reklámszünet nélkül vetíti a National Geographic.

A The Walking Dead szépsége a fiatalon meggyilkolt énekesnő bőrébe bújik

A zombis sorozatban Rositát alakító Christian Serratos lesz a főszereplője a Selena című két részes filmnek.

Most a címlapon

Ben Affleck a gyerekei miatt vállalta Batman szerepét

Most kiderült, igazából nem bánta meg Batman szerepét, mert nyomós okkal vállalta el: A gyerekei miatt.

Az megvan, amikor Tom Cruise F1-es autót vezetett?

Néha jólesik elővenni régi videókat, egyebek mellett azért, mert aki ma hatalmas Mission: Impossible vagy csak éppen Tom Cruise-rajongó,...

Matt Damon is szerepelni fog a Thor: Szerelem és mennydörgésben

Egyelőre nem tudni, hogy a Love and Thunderben mekkora szerep jutott Mattnek, de az biztos, hogy otthonosan mozog majd a díszletben.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet