Filmek, sorozatok, kultúra

Már történelmi mélységekben az RTL Klub nézettsége

Az RTL Klub karanténos műsorainak nincs televíziós létjogosultsága, már a leghűségesebb nézői is ott hagyták a csatornát.

A televíziós újságírók éveken át röhögték körbe az TV2-t a gyatra műsorai és az ennek köszönhető pocsék nézettsége miatt, amit aztán a csatorna úgy próbált meg kozmetikázni, hogy létrehozta a 18-59 évesek nézettségi sávját, hogy ezzel javítsa fel a statisztikáit a 18-49-ben mérő RTL Klubbal szemben, majd erre rátett egy lapáttal azzal, hogy a közleményeiben a vállalhatatlan nézettségi adatokat sikerként adta el, amit aztán a csatornához politikai okokból is hű portálok szó szerint leközöltek, hogy együtt ünnepelhesse az ország a TV2 (nem létező) sikereit.

Na hasonló cipőben jár most az RTL Klub, már ami a nézettséget illeti, szerencsére ott sem az adatok kozmetikázásával, sem sikerként való beállításával nem foglalkoznak, ellenben mélyen hallgatnak.

Néhány héttel, hónappal ezelőtt, ha a csatorna nézettsége a szombat esti fő műsoridőben bement 1 millió alá, már akkor nem állt mosolyra a szája az RTL Magyarország vezetőségének, mostanra pedig ott tartunk, hogy nem csak, hogy a TV2 sorra nyeri az estéket, de nagyjából az nézi az RTL Klubot, aki lusta elkapcsolni máshová.

Már a múlt héten is jeleztük, nagy a baj az RTL Klub háza táján, hiszen a jól futó műsoraik véget értek (Drága örökösök, A mi kis falunk, Álarcos énekes), a TV2 pedig különösebb megerőltetés nélkül, egy random filmmel elviszi a nézőket a saját platformjaira.

A vonal jelenleg nem 1 milliónál van, hanem az RTL Klub esetében nagyjából 400 ezernél, ráadásul ezt sem sikerült elérni szombat este. A mind műsorszerkezetileg, mind megvalósításában dögunalom, jól láthatóan a nézőket sem érdeklő Made in Karantén nevű tehetségkutató 338 ezer nézőt érdekelt az előző szombaton, ami egyértelműen nem csak vállalhatatlan eredmény, hanem az a szégyen is érte, hogy a nézők utána visszakapcsoltak a Mellékhatásra ami már 392 ezer nézőt érdekelt.

Ez mondjuk megint kevesebb, mint múlthéten, de az, hogy egy későbbi idősávban jobban szerepelt, mint a – Magyarországon jellemzően jól szereplő műfajban utazó -, tehetségkutatásnak mondott koncepció, az nem csak azt mutatja, hogy mennyire pocsék a Made in Karantén, hanem azt is, hogy van igény a Mellékhatásra és egy jobb felvezetőműsorral sokkal komolyabb számokat tudni hozni.

Már a múlt héten is írtuk, hogy az RTL Klubnak változtatnia kell és vissza kell hoznia hétköznapokon a Drága örökösök, hétvégén pedig A mi kis falunk vagy éppen A Tanár sorozatot, hiszen a külföldi trendek is azt mutatják, hogy egy népszerű (vígjáték)sorozat akár az ismétléseivel is verni tudja a konkurenciát.

Az USA-ban például múlt hét csütörtökön Az ifjú Sheldon ismétlése volt a legnépszerűbb műsor 6,45 millió nézővel, miközben a Katy Keene nevű újonc sorozat ugyanabban az időpontban 440 ezer nézőt érdekelt… Még ha nem is a legmegfelelőbb összehasonlítási alap, attól még tény, hogy az USA-ban domináns CBS vezetősége időben felismerte, hogy a jelenlegi helyzetben mire kell helyezni a hangsúlyt, az RTL Klub azonban továbbra sem lép.

Nem csak a karanténműsorok teljesítenek egyébként pocsékul az RTL Klubon, a Barátok köztöt az Exatlon Hungary, az RTL Híradót pedig a Tények veri most már szinte rendszeresen.

Most már tényleg ideje lenne elgondolkodni azon, hogy a karanténműsorokat, így a Maradj haza magadnak!, a Segítség! Itthon vagyok! és a Made in Karantén című, nem tévékompatibilis műsorokat átpakolják az RTL Mostra és visszahozzák a helyükre a nézettségileg erős sorozataikat.

Facebook
<