Hír és közéleti magazin

Santa Clarita Diet sorozat pilotkritika

A Netflix, az Amazon és az FX még mindig élen jár a szürreális vígjátéksorozatokban, az idei év egyik zászlóshajója a Santa Clarita Diet címre hallgató feelgood kannibálos(?), zombis(?) sorozat lehet.

Santa Clarita Diet

A pilot után ezt még elég nehéz eldönteni. Ugyanis tele van morbid és szürreális pillanatokkal, ráadásul repkednek a fuckok is, Drew Barrymoret, Timothy Olyphantot vagy éppen Nathan Filliont meg még itthon sem kell bemutatni senkinek, de mégis valami hiányzott ahhoz, hogy az egész olyan feelgood szórakoztatás legyen, mint amilyennek tervezték.

Hőseink egyébként egy kertvárosi házaspár – akiknek egy leánygyermeke is van, meg két oldalról mondhatni túl közel lakó, nem mellesleg rendőrként dolgozó szomszédaik – akik ingatlanozással foglalkoznak, szóval elég stabil életük van. Egészen addig a pillanatig, amíg a ház asszonya egy nap rosszulléttel nem ébred, amit követően olyan okádásba kezd, amit még a Family Guy alkotói megirigyelnének.

Santa-Clarita-Diet-02

Ez ugyanis alaposan felbolygatja Hammondék életét, az asszony ugyanis egyik percről a másikra elég nagy átalakuláson megy át és olyan dolgokat kezd el kívánni, mint a szex, a nyers hús vagy éppen hogy végre felhagyhasson a mintafeleségek életével.

Meg kell hagyni elég eltúlzott és beteg poénjai vannak, de néhány egysoros úgy ütött, hogy az tényleg őszinte mosolyt csalt az arcomra. Barrymore és Olyphant nagyon jó páros, a karaktereik kedvelhetők, de ahogy fentebb is írtam sokak számára kissé szürreális lehet az egész, szóval nagyon rétegsorozatról beszélhetünk.

Santa Clarita Diet (Netflix)
70%
Van benne kakaó.

Persze, hogy 10 részen keresztül szórakoztató tud-e maradni az majd elválik, de egyelőre nagyon darálós sorozatnak néz ki, amire épp úgy rá lehet kattanni, mint csodálkozni azon, hogy ez a humor bárkinek is bejön.

  • Szerintünk: