Filmek, sorozatok, kultúra

Scream Queens 2. évad – Ugyanaz és mégsem


Oké, ez tényleg jó volt. Nem tudom miért, de ezt most nagyon élveztem, pedig tavaly ilyenkor ezerrel ekéztem a Scream Queenst. Vagy nagyon sokat változtam, vagy mostanra szoktam meg a stílust, az ugyanis nem sokat változott az előző évadhoz képest. Sőt szinte semmi.

chanels-billie-lourd-emma-roberts-abigail-breslin-scream-queens-season-2

Az előző évad egyetemi helyszíne helyett ezúttal sokkal sterilebb a helyszín (szóvicc volt, hiszen), ezúttal egy kórház (egészségügyi központ) lesz a történet első számú helyszíne, ahol nagyszerű főhőseink többek közt olyan nagyszerű tetteteket hajtanak majd végre, mint megoldást találni a farkasember-kórban szenvedő beteg (ügyfél) természetes szőrtelenítésére.

Na de a sztori a Scream Queens esetében nem működik háttérsztori és annak kötelező elemei nélkül. Ezúttal is van flashback-szálunk, abban gyilkosságunk és persze terhességünk és természetesen ezúttal sem maradhat el a titokzatos maszkos gyilkos, aki ezúttal nem vörös, hanem zöld ruhában gyilkolja le az intézmény bentlakóit.

scream-queens-gyilkos-tortenet-2-evad

Bár a sorozat készítői korábban azt ígérték, hogy az első évad egy túlélőjével viszik tovább a történetet Munsch dékán, akarom írni Dr. Munsch felbukkanása után szép sorjában érkeznek a további szereplők, így Zayday Williams, majd a még életben lévő Channelek – akik szerintem minden korábbinál viccesebbek – na meg Dennis Hemphil, aki nem is olyan rég még biztonsági őr volt, mostanság meg már kormányügynök.

Az új szereplők közül mindenképpen érdemes kiemelni Kirstie Alleyt, John Stamost, Taylor Lautnert, de kisebb szerepben felbukkan például Jerry O’Connell is. Az új karakterek egyelőre nem lopták be magukat a szívembe, bár tegyük hozzá gyorsan, hogy a sorozatot ismerve úgyis képtelenebbnél képtelenebb dolgokat fognak művelni, így ez sem sokat várat magára.

Szóval a stílus maradt, csak beújítottak egy mocsárszörny legendával, ennek ellenére nekem ez a kvázi pilot sokkal jobban feküdt a tavalyi bemutatkozó résznél.

<