Scream Queens: Egy gyilkos történet 2. évad kritika

A Scream Queens első évada vicces volt, szórakoztató meg minden, de azt költői túlzás lenne állítani, hogy jó is. A második évadra azonban már úgy ülhettünk le, hogy tudtuk mire számítsunk a sorozattól, ehhez képest minden várakozásunkat felülmúlta az évad (kár, hogy az amerikai nézők eközben teljesen érdektelenné váltak a sorozattal kapcsolatban és a végére alig egymillióan maradtak).

scream-queens-season-2-sneak-peek

A második évad egyik legjobb húzása, hogy kivettek az egyenletből sok-sok zavaró tényezőt, így az első évad főszereplőjének számító Gracet (Skyler Samuels), aminek hatására sokkal több játékidő jutott a sokkal szórakoztatóbb karaktereknek, mint Channel #3 (Billie Lourd) vagy #5 (Abigail Breslin).

Az új évadban egyébként is kevesebb karaktert mozgattak, ami a végeredményt tekintve nagyon jó döntésnek bizonyult, az meg főleg, hogy a dobottak, vagy éppen hanyagoltak (Keke Palmer Zayday-je, vagy a mostani évadban kevés szerepet kapó, de mindig a legjobbkor megszólaló Niecy Nash által alakított Denise Hemphill) helyett olyan minőségi színészeket hoztak, mint Kirstie Alley, John Stamos vagy éppen Taylor Lautner, akik tulajdonképpen sziporkáztak a nem kicsit együgyű szerepükben.

scream-queens-202-06

Bár a történet felépítését illetően nem volt túl sok változás, annak köszönhetően, hogy a kollégium helyett ezúttal egy gyógyintézet volt az első szám helyszín sokkal jobb atmoszférája lett a sorozatnak és sokkal változatosabb epizódokat lehetett írni, köszönhetően az agyalágyultabbnál agyalágyultabb kitalált betegségeknek köszönhetően.

A siker titka persze a Munsch dékán (Jamie Lee Curtis) és a Channelek közötti kémia volt, ami sokkal jobban működött mint az első évadban, ehhez pedig remekül dolgoztak alá a fentebb is említett színészek, annyi remek pillanatot hozva, hogy a végére már kifejezetten sajnáltam, hogy – minden bizonnyal – elkaszálják a sorozatot, sőt még a Channelt alakító Emma Robertset is kezdtem megkedvelni.

scream-queens-new

A popkulturális utalások nagyot ütöttek, némelyik tényleg olyan volt, mint egy jobb Family Guy bejátszás,  a Lea Michele által alakított Hester Hannibal Lectert idéző jelenetei és monológjai, vagy éppen Denise Hemphill kissé repetitív Quanticos beszólásainál meg szinte felsírtam.

Szóval nagy kár, hogy a  Ian Brennan, Brad Falchuk, Ryan Murphy triónak ennyire sikerült elcsesznie az első évadot, ugyanis a Scream Queens-ből – a második évada alapján – tényleg lehetett volna egy az AHS-hez hasonló antológia-móka, így viszont csak abban bízhatunk, hogy Murphyék valamelyik karaktert kiemelve (pl. Hester vagy Denise) megpróbálkoznak egy spin-offal a közeljövőben.

10/6

Szólj hozzá