Hír és közéleti magazin

A 3. évadra elfáradt a Sherlock

A címbe eredetileg szerettem volna egy kérdőjelet tenni, hiszen egyrészt megcsalhatnak az emlékeim, másrészt meg még csak egy epizódon vagyunk túl – de az akkor csalódás volt, hogy végül a kérdőjel lekerült.

A címbe eredetileg szerettem volna egy kérdőjelet tenni, hiszen egyrészt megcsalhatnak az emlékeim, másrészt meg még csak egy epizódon vagyunk túl – de az akkor csalódás volt, hogy végül a kérdőjel lekerült.

Sherlock-season-3-Watson-is-annoyed

Unalmas, fárasztó, már-már erőltetetten vicces és kicsit sem olyan zseniális, mint azt az eddig hat epizódban megszoktuk. Nagyjából így tudnám jellemezni mindazt röviden, amit kiváltott belőlem a The Empty Hearse (Az üres halottaskocsi) címet viselő évadnyitó epizód.

A jelenetek minimum fele sokkal inkább a Many Happy Returns című karácsonyi minizódba kellett volna, hogy kerüljön, igaz akkor az nem is minizód lett volna, hanem egy háromnegyed órás epizód, de azt hiszem jobban jártunk volna. Így ugyanis unalmasnak és hosszúnak tűnt a visszatérés.

Sherlock Holmes elfelejtett nyomozni, ügyeket felgöngyölíteni, észrevenni amit mások nem. Mert oké, hogy eltelt két év, de ez idő alatt egy ilyen Sherlock-szerű figurának felfejlődni kellene és nem pedig megkopnia a készségeinek. És a visszafejlődés alatt nem arra gondolok, hogy újra megkaptuk az Adobe After Effectes feliratokat, hanem arra, hogy Sherlock mint detektív, mint lángelme piszkosul gyenge volt az epizódban, igaz maga a főügy, vagyis a London elleni terrortámadás is szokatlanul pocsékra sikeredett.

Ja, hogy nem is ez volt a fő cselekmény? Nagyon úgy tűnt tényleg nem és az egész epizódot a visszatérésének szentelték alá, megspékelve egy már az USA-ban sem igazán működő az epizód végén feltűnik egy új főgonosz kötelező cliffhangerrel. Azt meg pláne szomorú volt nézni, hogy mindehhez mekkora logikai bakikon és oda nem figyelésen keresztül jutottunk el.

Persze az is lehet, hogy csak az előző évad remek fináléja miatt éreztem ennyire gyengének az epizódot, bár abban szinte biztos vagyok, hogy a sorozatra ennyire nem volt jellemző a sitcomokat is túlszárnyaló poénmennyiség.

10/5