Filmek, sorozatok, kultúra

Sok nézőt bukott a Mellékhatás, tarolt a Nicsak, ki vagyok? szuperdöntője

A 17. műsorhét jelentős sikereket hozott a TV2 számára, az RTL Klub műsoraira pedig egyre kevesebb néző kíváncsi.

A 18-59 éves korcsoportban a TV2 csatorna 10,0%-os közönségaránnyal zárta a hetet, míg az RTL Klub 9,0%-os részesedést ért el egész napra vonatkozóan. A teljes TV2 Csoport közönségaránya 23,0%-ot tett ki, míg az RTL Magyarországé 21,8%-ot, s így utóbbi alulmaradt a heti versenyben. A hét legnézettebb tévéműsora a TV2 közkedvelt álarcos showjának, a Nicsak, ki vagyok?-nak a Szuperdöntője lett.

Vasárnapi Szuperdöntőjével tarolt a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada, amely a nap legnézettebb műsora lett a 18-59, a 18-49 évesek és a teljes lakosság körében egyaránt. Kimagasló eredménnyel, 22,0%-os részesedéssel nyerte idősávját, míg az RTL Klub közönségaránya ugyanebben az idősávban 9,4% volt. A Nicsak, ki vagyok? Szuperdöntője egyben a hét epizódból álló showműsor legmagasabb közönségarányát is jegyzi 22,0%-os eredményével. A teljes széria 18,7%-os átlag közönségaránnyal búcsúzik, s ezzel jelentős különbséggel utasította maga mögé az RTL Klub azonos idősávját, amely a hét vasárnap este átlagát tekintve 16,9%-os részesedést tudott felmutatni a 18-59-es célcsoportban.

A TV2 mindkét szombat esti filmje nyerte saját idősávját a 18-59-es korosztályban: a Központi hírszerzés című akció-vígjáték 10,0%-os, az Álmatlanság című akcióthriller pedig 10,2%-os részesedést ért el. A Mellékhatás közönségaránya ezúttal 9,7%-ot tett ki, s így alulmaradt idősávjában a TV2-n párhuzamosan futó filmmel szemben, amely 11,1%-os részesedést hozott a Mellékhatással azonos idősávban.

A Mellékhatáshoz hasonlóan a Made in Karantén! és a Segítség! Itthon vagyok! című műsor sem hozza az elvárt számokat, igaz a Drága örökösök 3. évadának utolsó részei végig szép nézettséget hoztak az RTL Klubnak.

Érdekesség még, hogy a TV2-höz hasonlóan az RTL Klub dokurealityje is ordas nagy bukásnak tűnik, a Maradj haza magadnak! című műsornál még a SzerencseSzombatot is többen nézték a Duna TV-n, vagyis a nézők nem igazán kíváncsiak az otthonukban tengődő celebek kamukonfliktusaira.

<