Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Sorozat lesz a NORMÁLIS EMBEREK-ből

Sally Rooney Costa-díjas regényéből a BBC készít tévésorozatot.

A 12 részre tervezett sorozat alapjául szolgáló regényt tavaly az év regényének választotta a Times.

A rendezői székben az Oscar-jelölt Lenny Abrahamson és a legutóbb a Fortitude sorozaton dolgozó Hettie Macdonald lesznek, Sally Rooney pedig producerként és íróként vesz részt a munkában.

Marianne-t a Cold Feet és a Gentleman Jack hamarosan a Világok harca sorozatban is látható színésznője, Daisy Edgar-Jones fogja alakítani, Connellt pedig egy újonc, Paul Mescal játssza majd, mellettük Sarah Greene és Lancelot Ncube szereplés biztos.

A tervek szerint a BBC és a Hulu még idén bemutatja a sorozatot.

A Normális emberek című regény főhősei Connell és Marianne, akik az iskolában szinte kerülik egymást. Conell igazi közösségi ember, az iskolai focicsapat sztárja, Marianne magányos, büszke és visszahúzódó lány. Amikor Connell elmegy a Marianne-ék házában dolgozó édesanyjáért, különös, megmásíthatatlan kapcsolat jön létre a két tinédzser között, amelyet eltökélten titkolnak. Érettségi után mindketten ugyanarra az egyetemre kerülnek, és a későbbi években sem sodródnak el egymás mellől. Kapcsolatuk egyre összetettebbé és ellentmondásosabbá válik, kimondatlan feszültségekkel telítődik. Sally Rooney szűkszavú, visszafogott prózájában briliáns pszichológiai érzékkel, olykor kegyetlen, máskor gyengédebb jelenetekben mutatja be a vidéki kisvárosból származó, eltérő vagyoni helyzetű két fiatal társadalmi beágyazottságát, családi hátterét és baráti körét.
Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<