Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Sorozat nőhet ki a VOLT EGYSZER EGY HOLLYWOODBÓL

Bár korábban 10 filmet ígért, Tarantino most már egy sorozatról és a Kill Bill folytatásáról is beszél.

Erősen, 40 millió dolláros jegybevétellel indult Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című új filmje, ez pedig a legjobb nyitó hétvégi eredmény Tarantino-film esetében, és a nyitó napi bevétel is rekord – 16,8 millió dollár – volt az amerikai filmrendező számára.

Persze Tarantino nem emiatt tervez spin-offot a számtalan karaktert felvonultató filmnek, hanem a filmben is helyet kapó fiktív műsor miatt…

A Deadline mélyinterjút készített Quentin Tarantinóval, amelyben a rendező elmondta, hogy a 60-as években játszódó film “szerelmes levél Los Angeleshez”. Ez az az időszak az álomgyárban, amikor a régimódi westernek helyére az ifjú rendezőgeneráció olyan darabjai érkeztek, mint az Éjféli cowboy, illetve a Szelíd motorosok. Az “öreg fiúk” csapatához tartoznak a film főhősei, a színészt alakító Leonardo DiCaprio és a kaszkadőr-dublőre, Brad Pitt.

Úgy tűnik, Tarantino most a kisképernyő felé fordul, ugyanis elkezdett egy forgatókönyvet ahhoz a fiktív műsorhoz, a Bounty Law-hoz, amelyben Leonardo DiCaprio figurája játszik. Már megírt belőle öt félórás részt, sőt, három másik vázlatai is megvannak, és Tarantino egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy valóban elkészíti a sorozatot, és a hírek szerint a Netflix csapna le a sorozat forgalmazására.  A rendező a lapnak az is elmondta, hogy szerinte az lenne az igazi, ha Leonardo DiCaprio vállalná a főszerepet.

Persze Tarantino sok mindent mond mostanában. Még korábban 10 filmes életművet helyezett kilátásba (a Volt egyszer egy Hollywood a kilencedik filmje), addig most már egy sorozatba is belekezdene, nem is beszélve a már beígért Star Trek-filmjéről (amelyre időközben az egykoron Kirk kapitányt alakító William Shatner is bejelentkezett), sőt Quentin Tarantino nem zárja ki a lehetőséget, hogy folytatást készítsen a Kill Billhez. A rendező erről egy podcastban beszélt új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood közelgő premierjének apropóján.

“Az igazat megvallva, Uma és én már beszéltünk róla… Ami azt illeti, épp a múlt héten egyeztettünk. Nem vagyok benne biztos, hogy megcsinálom, de egy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Ha bármelyik filmem is folytatást kapna, az csak a Kill Bill lehet” – árulta el Tarantino.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<