Hír és közéleti magazin

Sorozatgyilkos, időutazás: Jön a Time After Time sorozat

Az Időről időre megvan? Mármint nem a Cindy Lauper szám, hanem az 1979-es Nicholas Meyer-film (amely Karl Alexander novelláján alapul és), amelyben a Malcolm McDowell által alakított H.G. Wells áthívja a haverokat, hogy felvágjon a frissen beújított időgépével (amivel 1893-ból bármerre utazhat), amikor egyszer csak kopognak a rendőrök, miszerint Wells orvoshaverja valójában Hasfelmetsző Jack. Mire felocsúdnak Jack már be is ugrott a gépbe, Wells pedig úgy dönt, hogy utánautazik az időben, hogy megállítsa a most már a jövőben nőket terrorizáló Jacket.

Ők voltak az eredeti film szépfiúi
Ők voltak az eredeti film szépfiúi

A sorozatban Josh Bowman alakítja majd Hasfelmetsző Jacket, még Freddie Stroma lesz H.G. Wells. Vagyis mivel ABC sorozatból van szó, szereztek két “szépfiút”, Josh Bowman a Bosszú sorozat miatt meg egyébként is nagyon szeretik az ABC nézői. Aztán, hogy Kevin Williamson végre készít-e egy a Sikolyhoz méltó sorozatgyilkosos sorozatot, majd meglátjuk, de a korábbi próbálkozásai (The Following – Gyilkos hajsza, Stalker – Zaklatók) bőven hagytak kivetni valót maguk után.

Az sem mellékes, hogy tekintve, hogy a Frequency (Kapcsolat) és a Timeless is igencsak gyenge próbálkozás (oké, a kanadai Travelers rendben van), kijelenthető, hogy nem igazán sikerül olyan időutazós, vagy időutazáson alapuló sorozatokat készíteni, amire rákapna a közönség és az előzetes anyagok során a Time after Time sem tűnik acélosnak, különösen úgy, hogy az elsősorban a női nézőket megcélzó ABC-re jön (a FOX-on azért több esélyt adnánk a túlélésre). Na majd meglátjuk.

A további szerepekben egyébként Will Chase, Elliot Villar, Omar Maskati, Kaliswa Brewster és Genesis Rodriguez lesz látható, a házirendező pedig a tucatsorozatos Marcos Siega lesz.