Hír és közéleti magazin

Sorozatkasza nem volt még ennyire jogos

Véget ért a második évad, ami a sorozat búcsúja is volt egyben, bár már most megindult az aláírásgyűjtés, hogy folytatódjon a sorozat – csak azt nem tudjuk minek.

Véget ért a második évad, ami a sorozat búcsúja is volt egyben, bár már most megindult az aláírásgyűjtés, hogy folytatódjon a sorozat – csak azt nem tudjuk minek.

Revolution

A Revolution továbbra is egy óriási lufi. Még véletlenül sem az a sorozat, amit az előzetes ígért nekünk, s bár fűt-fát ígérgettek nekünk az alkotók, meg leszerződtettek fél tucat új írót a sorozat nem sokat javult, az összkép pedig abszolút nem változott semmit.

Azt lekönyvelhetjük, hogy ebben az évadban Miles és Monroe és badassebb volt (a kettejük kapcsolatát azonban még mindig mocskosul gyenge írók írják…), ahogy Tracy Spiridakosból is jobb színésznő vált, még a Lostban nagy kedvencnek számító Elizabeth Mitchell mostanra tényleg menthetetlenné vált. Ha meg van jó dolog a Revolution kaszájában, akkor az az, hogy a mindig nagyszerű Giancarlo Esposito elmehet pilotozni és remélhetőleg valami nagyon köcsög karakterre szerződik le.

Na de, hogy az évadról is beszéljünk. Magunk mögött hagyva a Monroe Közttársaságot várt ránk az Kubából hazaevickélő Amerikai Egyesült Államok és annak elnöke, akinek szent küldetése, hogy újra egyesítse nemzetét. Persze ehhez a bekebelezni kívánt államoknak is lenne egy két szava, na meg Monroenak és Miles-nak is, akik önös érdekeik ki és beteljesítése mellett mindig segítenek ha baj van.

A gond csak ott van, hogy ezzel a mindenki mindenkivel és mindenki mindenki ellen dologgal nem igazán tudtak mit kezdeni a készítők. Bár a sorozatnak volt néhány jó momentuma (pl. az átnevelő tábor), sokkal több politika és sokkal több összeesküvés kellett volna a sorozatba, vagy legalább ezek sokkal erősebb ábrázolása. Vagy.

Ha már behozták ezt a nano-témát, lehetett volna csinálni egy nagy rebootot, aztán mondjuk az évad közepétől azt tolni, amire felhúzták a finálét.

Szóval sírni nem fogunk a sorozat után, bár annak örülnénk ha valamilyen formában lezárást kapna a Revolution.

10/4