Sosem akarták megválaszolni a Toy Story legnagyobb kérdését

A Toy Story – Játékháborún valószínűleg egy (vagy több) generáció nőtt fel és akkoriban még nem igazán égette a tenyerünket, hogy van egy magyarázatra szoruló lyuk a cselekményben. Az első Toy Story bemutatása óta már eltelt több mint 25 év, de máig van egy hatalmas plot hole, ami sosem oldódott meg vagy kapott magyarázatot.

Történetesen az,

HOGY HA BUZZ LIGHTYEAR NEM HISZI MAGÁRÓL AZT, HOGY Ő EGY JÁTÉK, AKKOR MIÉRT FAGY LE AKKOR, AMIKOR BELÉP VALAKI A SZOBÁBA?

Sokak szerint a történet ezen része nem túl ésszerű és erre gondolniuk kellett volna az alkotóknak. Pete Docter (a Pixar CCO-ja, a Toy Story producere és forgatókönyvírója) szerint gondoltak is, még 1995-ben, de végül a Pixar csapata úgy döntött, hogy ez a részlet egyszerűen nem számít.

“NAGYON SOK VITÁT FOLYTATTUNK A TOY STORY-RÓL. HA BUZZ AZT GONDOLJA, HOGY Ő NEM JÁTÉK, AKKOR MIÉRT FAGY LE, AMIKOR EGY GYEREK BELÉP A SZOBÁBA? TÖBB MAGYARÁZATUNK IS VOLT RÁ, DE VÉGÜL ÚGY GONDOLTUK, HOGY EZ NEM FOG SENKIT ÉRDEKELNI.”

Docter azt is hozzátette, hogy utólag már látja, hogy sosem lehet tudni, hogy egy történet mely aspektusa érdekli leginkább a nézőt, de arról nem beszélt, hogy pontosan mik voltak a magyarázatok Buzz Lightyear különös viselkedésére.

A Pixart is tulajdonló (mit nem?) Disney egyébként már korábban bejelentette, hogy hamarosan érkezik egy újabb Toy Story-film, amelynek középpontjában az az űrhajós áll majd, akiről a Buzz Lightyear játékfigurát is mintázták és már azt is elárulták, hogy Chris Evans lesz majd a főszereplő hangja.

Egyelőre nem sokat tudni erről a projektről, az viszont biztos, hogy a Lightyear Angus MacLane, a Szenilla nyomában társrendezője dirigálásában érkezik majd.